Реклама / Ads
29| 13885 |03.01.2021 НОВИНИ

Първи проблеми след санкциите на САЩ за ”Турски поток” и ”Северен поток -2”

.
Американският сенат разшири санкциите за газопроводите “Турски поток” и “Северен поток - 2”, а веднага след това последваха и първите проблеми. Норвежка фирма отказа сертификат на газопровода “Северен поток - 2”, като се позова именно на санкциите.
 

Фирмата е Det Norske Veritas - (DNV GL). Новината съобщи говорителят на компанията, цитиран от руските информационни агенции. 


"DNV GL прекратява всички мероприятия по проверка на системите на Nord Stream 2 в съответствие със санкциите и до момента, в който тези санкции са в сила", се казва в изявление на компанията.


Проектът "Северен поток-2" включва изграждането на две газопроводни линии с общ капацитет 55 милиарда кубични метра годишно от руското крайбрежие през Балтийско море до Германия. Норвежката фирма сертифицира първият Северен поток през 2012 г. Процедурата е задължителна и е насочена към минимизиране на рисковете за природата и хората, пишат от в. “Сега”.


Сега инспекцията и сертифицирането е задължително за датския участък, строителството на който още не е започнал и е планирано за януари 2021 г. Руската информационна агенция посочва, че датската страна е посочила, че сертифицирането на участъка може да се направи от всяка трета страна, която е способна да издаде законен документ за съответствие.


Американските санкции влязоха в сила на 1 януари, след като доминираният от републиканската партия Сенат преодоля ветото на президента Доналд Тръмп върху бюджета за военни разходи за финансовата 2021 г. ". След като Камарата на представителите, контролирана от демократите също преодоля ветото в понеделник, то текстът вече е окончателно приет. 


Тепърва ще става ясен мащаба на санкциите, предвидени в закона за военните разходи на САЩ, но те със сигурност са насочени към свързаните с тяхното строителство компании.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 14619 |03.01.2021 Иво Инджев: Властта започна безпардонно да лъже още от първите часове на годината . 13| 4619 |03.01.2021 Мексиканса лекарка - в болница след ваксина срещу COVID-19 . 0| 3152 |03.01.2021 Денят на голямото прибиране: Очаква се засилен трафик след празниците . 3| 3217 |31.12.2020 България е готова с първите две пратки в помощ на Хърватия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads