Реклама / Ads
3| 3027 |15.02.2023 НОВИНИ

Първи разказ на Пендиков: Ритаха ме на земята 10 минути, псуваха ме, че съм българин

.
Побоят над Християн Пендиков в Охрид със сигурност има връзка с това, че той се самоопределя като българин, разказа самият той за пръв път след инцидента в района на заведение в северномакедонския град. Пред bTV той разказа, че не е посочвал имена на извършителите пред македонското МВР, а съобщените от полицията лица целят да предизвикат по-голям скандал и да попречат на Пендиков да се върне обратно в РСМ.
 

От вътрешното министерство в западната ни съседка оповестиха напълно официално, че двама от извършителите на побоя над Християн Пендиков са Саво и Сергей Костовски. Според прессъобщението имената им са били съобщени лично от Пендиков.

 

"Познавам само един от нападателите - Илия Спасески. Той е арестуван. Близък човек е на ВМРО-ДПМНЕ. Не съм имал проблеми с него преди. Другите двама не ги познавам. Единият със сигурност не е от Охрид. Не съм посочвал имена на македонското МВР. Може би от полицията искат да направят по-голям скандал, трудно да се върна", разказва Християн.

 

Трима души са отишли при него в заведението в Охрид и са го нападнали словесно за това, че е българин.

 

"Наричаха ме предател", спомня си Християн.

 

Когато се е опитал да се обади на председателя на българския културен клуб "Цар Борис III" Томе Блажески, мъжете са го предупредили да "стои спокойно" и да не прави нищо. По-късно са го причакали на паркинга до заведението и са го нападнали.

 

"Ритаха ме 10 минути", спомня си Пендиков.

 

Бил е спасен благодарение на жена, видяла случилото се. Тя заплашила побойниците, че ще се обади на полицията, ако не престанат. След това Християн бил оставен сам.

Сам звъннал в полицията и сам отишъл до районното, където го пратили в Спешна помощ. Пендиков се обадил сам на консулството ни, за да потърси помощ и едва тогава е бил транспортиран до ВМА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3003 |14.02.2023 Битият Християн Пендиков: Заплашват майка ми с убийство . 17| 3168 |12.02.2023 Роб Диксън: За първи път Великобритания определя лица от Европа като рискови, за тежка корупция . 0| 2996 |12.02.2023 Първите спасителни екипи, помагали в Турция, се прибраха в България . 13| 7294 |10.02.2023 Първи коментари на санкционираните по ”Магнитски”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads