Реклама / Ads
4| 6072 |03.07.2018 НОВИНИ

Първо във Фрог: 4 г. затвор за общински съветник от ДПС в Плевен, карал човек да яде жива риба

.
Методи Петков
Общинският съветник от ДПС в Плевен Методи Петков се обзаведе с ефективна присъда от 4 години затвор за това, че е пребил човек и се е гаврил с него, като го е принудил да яде жива риба. Това постанови окръжния съд в града. Присъдата вече е обжалвана на по-горна инстанция не само от страна на Петков, но и от прокуратурата.
 

Логично Петков е поискал да бъде напълно оправдан, защото по думите му „ е невинен”. Държавното обвинение настояват наказанието да бъде по-тежко- между 7 и 10 години. Фрог първи ви информира за тежкия инцидент с общинския съветник от ДПС, който се разигра край плевенския язовир Каменец през юли 2016 г. Тогава той и още няколко негови авери решили да се саморазправят с Даниел Дереков за това, че отишъл да лови риба. Нападателите го пребили, нанасяйки му средна телесна повреда. За уловената риба му взели 200 лева, след което за да се изгаврят с него, го принудили да я изяде пред тях.

 

След като огласихме случая, за Петков яростно се застъпи тогавашният депутат от ДПС Митхат Метин. Пред Фрог той каза: „Ще търпим такива като Методи Петков, докато съдът не каже”. Обвини ни, че представяме само страната на потърпевшия.

Без да се страхува пострадалият Даниел Дереков призна: „ И в лагерите на смъртта не са ги били така. Това е изродщина, изверщина. Това са хора, които си мислят, че живеят над закона”. По време разследването и съдебното следствие Методи Петков многократно поиска от съда да излезе на свобода, но желанието му не бе уважено. Името на Петков се свързва със схеми за купуване на гласове. Казват, че преди да го арестуват, избори не можели да минат без него, защото държал гласовете на ромите в региона. По тази причина бил ухажван от представители на различни политически сили.

 

Заедно с Методи Петков на топло бяха натикани още няколко от неговите хора. Петима от тях се признаха за виновни и сключиха споразумения с прокуратурата. Един беше оправдан. Държавното обвинение е обжалвало и това решение на съда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 11340 |03.07.2018 Адв. Екимджиев за Фрог: За пръв път фирма осъжда прокуратурата на близо 900 000 лв. за провален бизнес . 5| 8895 |03.07.2018 Само във Фрог: В криминална полиция подслушват неудобните с изнесени ”акаунти” . 0| 3867 |03.07.2018 Техническа грешка свали резултатите от първото класиране след VII клас . 8| 8776 |03.07.2018 Само във Фрог: Писанчовото от ДАНС-Плевен напира за пенсия след интерес на прокуратурата към работата му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads