Реклама / Ads
0| 3040 |25.07.2022 НОВИНИ

Пътищарите с безсрочна стачка заради “Промяната”. Оставила ги без пари

.
В некадърност, бездействие, прехвърляне на топката, безотговорност и лъжливи обещания обвиниха пътищарите отиващата си изпълнителна власт. От бранша обявяват безсрочни стачни действия, считано от 27-ми юли, става ясно от декларация на ББК “Пътища”.
 

От там посочват, че в продължение на над година са направили “десетки компромиси и отстъпки”, за да покажат отговорност и да върнат поддръжката на пътната инфраструктура към “необходимите нива”. От ПП обаче се “противопоставили” на тези усилия на пътния бранш с фалшиви обещания, некомпетентни експертизи и неспособност на държавническо поведение. 

 

“Последният епизод от сагата с българските пътища беше едноличното решение на Председателя на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление към Народното Събрание за отмяна на заседанието, което трябваше да се проведе на 21.07.2022 г. и което трябваше да се произнесе за окончателното разплащане на вече извършени дейности и да приеме измененията в ЗОП, които да позволят индексация на цените в строителството, с цел да се завършат започнати стотици обекти, включително финансирани с европейски средства и да се предпази България от санкции и загуба на милиарди левове, така необходими за инвестиции в инфраструктурата на страната”, посочват пътищарите. 

 

От там са категорични - ББК “Пътища” няма повече да “наблюдава как некомпетентни и безскрупулни лъжци рушат инфраструктурата на държавата и застрашават живота и здравето на хората и икономическото развитие на държавата”.

 

“Приятели, това не е борба за парите на осем души, както манипулативно и невярно твърди един доказан нарушител на Конституцията! Това е битка за оцеляването на един цял икономически сектор и на стотиците хиляди работещи в него”, обръщат се пътищарите към КСБ и синдикатите в строителството у нас.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3148 |16.07.2022 Театралите плашат със стачка в началото на новия творчески сезон . 0| 3830 |08.07.2022 Пияни и дрогирани зад волана откриха в ден 1 от безсрочната си акция МВР . 0| 2902 |04.07.2022 МС, а не депутатите да решават проблемите на пътищарите искат от бранша . 0| 2904 |20.06.2022 Стачка отменя всички полети от Брюксел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads