Реклама / Ads
0| 5287 |01.08.2011 НОВИНИ

Пътуването със самолет и влак гарантирано до 5 дни

.
Драмата с рафинерия “Лукойл” е причина днес да бъде разблокирана още една част от количествата авиационно гориво от Държавния резерв.
 

Ако това не се случи, от БДЖ и авиокомпаниите изразиха опасението си, че могат да останат без гориво след 4-5 дни, тъй като освободеното гориво от резерва ще стигне само за този срок.

В момента летищата във Варна и Бургас работят при нормален график. От аерогара "София" също заявиха, че нямат проблеми.

Не се очаква и увеличение на цените на билетите, защото те се купуват месеци преди полетите и пътниците няма как да бъдат натоварени с допълнителни такси.

Ударът ще бъде поет изцяло от авиокомпаниите.

От изявление на представител на руската компания става ясно, че "Лукойл" прави всичко възможно да ускори монтирането на измервателни уреди на данъчния си склад в България, както изискват българските власти, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Вземаме всички възможни мерки, за да възстановим работата на рафинерията възможно най-скоро. Работата върви и ще се постараем да ускорим монтирането на датчици", подчерта той, като не се ангажира с подробности за извършваната дейност.

Припомняме, Митниците отнеха лицензите на „Лукойл Нафтохим" и пристанище „Росенец" на 26 юли, тъй като не са монтирани измервателни уреди, които изисква законът. Ваньо Танов обясни, че едва когато заводът отговаря на изискванията, отново ще му бъде издаден лиценз.

Директорът на „Лукойл" Валентин Златев заяви, че компанията е законопослушна и спира работа, но тя няма проблем с отчетността. Той подчерта, че криза с горивата няма да настъпи. Въпреки това предупреди, че може да се появят известни проблеми.

Премиерът Бойко Борисов отсече, че няма война между кабинета и рафинерията, а казусът е тест за неговите министри. С негова заповед бе сформиран кризисен щаб, начело с икономическия министър Трайчо Трайков, която да следи ситуацията.

Късно в петък пък бе взето решение за освобождаване на самолетно гориво от държавния резерв за седмица. Едва вчера обаче „Лукойл Нефтохим" Бургас разблокира количества авиационно гориво от Държавния резерв.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5651 |19.07.2011 БГ самолет аварира в Русия . 5| 4834 |03.07.2011 Закопчаха българин, заплашвал на борда на самолет . 9| 5032 |24.06.2011 Станишев кандърдисва Калфин за президент в самолет . 4| 4829 |03.05.2011 Купуваме самолети, след като построим магистралите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads