Реклама / Ads
3| 4380 |26.08.2015 НОВИНИ

Павлова: Арогантни концесионери плащат глоби и не правят нищо

.
Лиляна Павлова
Почти на всички плажове имаме проблеми, нарушаване на свободната площ, проблеми със спасителите, хигиенните условия. Санкционирали сме 56 концесионери и наематели. Отново ще имаме основание да прекратим договори с концесионери, защото такова поведение не бива да бъде толерирано, каза по БТВ Лиляна Павлова. Над милион и половина лева се събират от глоби всяка година, но несъответствията не се отстраняват.
 
Ще има връзка на АМ "Струма" за Рилския манастир. И пътен възел при Бобошево дава възможност да се хване пътят за манастира. 72% има физическо изпълнение на участъка от Дупница до Благоевград, мисля, че в края на октомври ще бъде открита.  Паралелно започваме 2 нови участъка Благоевград - Крупник и Сандански - Кресна, единият 17 км, другият 21 км. Ще ни остане преходът през Кресненското дефиле, това е най-трудният участък. Там на места магистралата ще минава на места на две нива, ще има тунели, виадукти и сложни съоръжения.

 

За тунела под Шипка има проектна готовност, каза Павлова.

 

До края на октомври ще завършим окончателно и АМ "Марица". Обходът на Враца е готов, в края на октомври ще завърши и на Монтана. Довършваме и западната дъга на Околовръстното шосе на София. Северната скоростна тангента, която ще прави бързата връзка от града в посока Калотина също се стане в края на октомври. Тя отрече че съвпада октомври с изборите е защото до тогава е програмният период за отпускане на средства. Срокът всъщност е края на ноември, но през октомври трябва да се разплатим, затова планираме крайните срокове за октомври, изреди Павлова.

 

От 209 плажа, колкото има на територията на страната ни, 95 не са отдадени за стопанисване. При проверката е установено, че има нарушения почти навсякъде. Очевидно че ще има прекратяване на договори за концесия и на наеми. През октомври ще предложа в МС прекратяване на договори за концесия и наеми. Слънчев бряг-Север, Обзор, Ахтопол са най-арогантните, те си плащат глобите и не правят нищо, за да спрат нарушенията. Такова поведение, системното нарушаване на правилата няма как да бъде толерирано, заключи Л. Павлова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4227 |24.08.2015 Безброй нарушения на концесионери и наематели на плажове . 15| 6586 |23.08.2015 Павлова: С Програмата за саниране достигаме до всеки човек . 0| 4719 |28.07.2015 Павлова: Отменяме 4 разрешения за строеж на къмпинг „Корал“ утре . 0| 4848 |24.07.2015 Павлова: Разрешенията за строеж на къмпинг "Юг" са отменени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads