Реклама / Ads
27| 4834 |05.01.2016 НОВИНИ

Павлова: Не драматизирайте, пътищата са в зимни условия

.
Лиляна Павлова
3 см е допустимо да има сняг по магистралата, 5-7 по второкласните и 10 по третокласните и то след като е спрял снеговалежът, заяви по БТВ министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Онзи ден работиха всички, може би не навсякъде добре, при това на минус 15 градуса през нощта, те дават всичко от себе си.
 
Имаме санкции и претенции, но това са живи хора, заяви тя. На снегорини им замръзвало горивото. Винетките в случая нямат нищо общо. Нормите за почистване в града, където има транспорт, са на асфалт, изискванията към пътищата са да има сняг в посочените сантиметри, там заплащането е за поддържане. Не трябва да преекспонираме и драматизираме, призова тя.

2 лв. на месец е оскъпяването на винетката, и там нещата се преекспонираха, заяви още Павлова.

Имало подадени жалби за новите ЛОТ-ове на магистрала Хемус. Стойността на цялото направление Ябланица-Шумен е над 2 милиарда лв. Строителството минава мандата на нашето правителство, затова ще предложим първо на МС, а после на НС да ни подкрепи, защото това е дългосрочно бюджетиране. 9 месеца беше тръжната процедура, тя беше дори бавна, посочи Павлова и каза, че не били избрани най-скъпите оферти. Нямало големи девиации в офертите, цените били еднакво високи, по-високи от индикативната стойност, защото тя пък била обявена през 2013 г. без реален проект.

Избраните фирми не мога да кажа с кого са свързани, това са консорциуми от фирми, подали документи и са показали, че имат подобни изпълнени проекти, каза Павлова.

Има готовност да обявим тръжна процедура и за 85 км от разклона Ловеч до Велико Търново. Надявам се след 6 месеца изборът на двете фирми ще се потвърди, ще сключим договорите, фирмите ще допроектират, ще се отчуждят земите и в началото на следващата година 2017 г. чак ще се започне строителството.

За санирането Павлова каза, че от вчера програмата вече работи за всички желаещи, не само за големите сгради, но и за тухлените и по-малките. 45% било намалението на сметките за отопление на сградите, санирани в началото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4738 |03.01.2016 Л. Павлова: Няма бедстващи автомобили и хора, следим обстановката . 4| 4775 |30.12.2015 Павлова: Внимавайте на 3 януари, трафикът ще е със силен снеговалеж . 1| 4604 |23.12.2015 Втори ден гъмжило по пътищата заради Коледа . 20| 5490 |20.12.2015 Павлова: Няма връщане назад за винетките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads