Реклама / Ads
4| 4773 |30.12.2015 НОВИНИ

Павлова: Внимавайте на 3 януари, трафикът ще е със силен снеговалеж

.
Лиляна Павлова
Бъдете внимателни, очакваме на 3 януари много тежък трафик със силен снеговалеж или обилни дъждове. Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова след подписването на договорите за проектиране и строителство и за супервизия по проекта за изграждане на Лот 3.1 от АМ „Струма“ .
 

Излизането за празниците се разпредели в 4 потока - преди и след Коледа, преди и след Нова година, но на 3 януари ще бъде доста сложно, предупреди Павлова. Министърът призова пътуващите да тръгват с пълни резервоари, подготвени със зимни гуми, а там, където се изисква - и с вериги. Нека не гледаме само София, на много места в страната тази нощ валя сняг, високопланинските проходи се обработваха, както и всички магистрали, продължи тя, цитирана от БГНЕС. Машините работиха, но най-силен бе снеговалежът в Старозагорска област, каза министърът. Работим по западната дъга на Околовръстното шосе в София и ако строителят, който работи по втората й част направи връзката с пътния възел, който сега пуснахме на Сливница, очакваме още през септември следващата година изцяло да имаме завършена 1-ва, 2-ра фаза, западна дъга, тангента и да навържем движението със северната скоростна тангента, околовръстния път и да започнем ремонтите по участъка от Казичене, и бъдещите нови пътни връзки, отговори тя на въпрос на медия. По този начин ще облекчим трафика в Южната дъга, което е цел за нас, уточни Павлова. Подписаните днес договори за проектиране и строителство и за супервизия по проекта за изграждане на Лот 3.1 от АМ „Струма“ тя коментира така: решихме за тях на принципа „не оставяй днешната работа за утре”. Това е една инвестиция от 186 млн. лв. за проектиране и строителство и 2 млн. лв. за строителен надзор. Струва си да бъдат поздравени тези, които работиха за този проект.

 

Благодаря на министър Московски и екипа на министерството на транспорта, защото благодарение на тях подписваме този договор, защото това е първият проект, по който имаме сключени договори и изпълнени разплащания по ОП ”Транспорт”, каза тя.

 

Най-тежкото предстои, дотук беше документалната подготовка. Първият приоритет за нас за следващата година е екипът на строителя да извърши допроектирането с надзора, екипът на националната компания ще работи с всички кметове на региона. Графикът е пренавит, имаме 3 г. пред нас, но колкото по-рано започнем, толкова по-добре, посочи Павлова. Тя се надява лятото на следващата година да започне строителството паралелно на двата запланувани обекта. Проектът е сложен, тече и тръжната процедура за тунела на Железница, съоръжението е важно, защото е част от това направление, за което трябва да изберем изпълнител. Остават последните 20 км от Кресненското дефиле, имаме документите, в най-важната фаза сме от процедурата, предстоят обществени обсъждания и цялостният проект ще бъде предаден за цялостно издаване на ОВОС, за да продължат другите етапи, каза тя. Благодаря за доброто партньорство, което имахме с министър Павлова, каза на свой ред министърът на транспорта Ивайло Московски. Завърши периодът със 100% усвояване, добави той. АМ Струма е важна за региона, за държавата като коридор. От окончателните търгове, които предстоят ще направим преизчисление на блокираната сума и ще можем да подпомогнем и останалите проекти, които са под черта, посочи Московски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 8212 |30.12.2015 Русия ни спира газта от 1 януари, спешна среща при Борисов . 20| 5490 |20.12.2015 Павлова: Няма връщане назад за винетките . 25| 5059 |09.12.2015 Павлова: Който не иска да плаща за пътища, може да не ги ползва . 20| 5634 |04.12.2015 Павлова: Годишната винетка излиза по 8 лв на месец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads