Реклама / Ads
8| 2189 |02.09.2024 НОВИНИ

Пеевски: ДПС–Ново начало вече е факт, подадохме електронно заявление за регистрация в изборите

.
Делян Пеевски Източник: БГНЕС
ДПС–Ново начало е подало електронна заявка в ЦИК  за регистрация за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Това съобщи в писмо до медиите Делян Пеевски.
 

„ДПС–Ново начало вече е факт. В 00:05 ч. на 02.09.2024 г. подадохме електронно подписано заявление за регистрация за предстоящите избори за 51-во Народно събрание. Ние сме иновативни и модерни. Заедно сме в името на хората. Винаги ще бъдем до хората и ще работим за хората. Най-хубавото предстои!”, заяви Пеевски.





Дес Централната избирателна комисия започва прием на документи за регистрация на партии и коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.

 

От хронограмата на ЦИК обаче се вижда, че документи за регистрация партиите могат да подават всеки работен ден от 2-ри до 11-и септември от 9:30 до 17 часа. Никъде не е упомената възможност за онлайн регистрация.

 

Представители на ДПС-Ново начало заявиха, че стоят пред сградата на Комисията от петък. За тях била важна символиката да подадат документи първи. Вчера пред ЦИК и двете крила на ДПС пазеха ред за регистрацията на Движението.

 

„Нито има такъв предвиден ред, нито е започнала регистрацията на партиите! Нямам думи!“, написа във Фейсбук Илхан Кючюк от фракцията около Ахмед Доган.

 

През уикенда представители на двете фракции на ДПС – на Делян Пеевски и на Ахмед Доган, започнаха да дават дежурства пред ЦИК, която дели една сграда с Народното събрание, за да се регистрират първи.





Стигна се и до спорове кой първи е пристигнал. От ДПС на Пеевски заявиха, че са първи на опашката и  пазят ред още от петък вечерта. 

 

От ДПС на Доган пък контрираха, че са пристигнали пред вратата на Народното събрание вчера, но там не е имало други и са били първи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2144 |02.09.2024 Изборите на 27 октомври: Партиите започват да се регистрират в ЦИК . 4| 2265 |02.09.2024 Простреляха известния в криминалните среди Митко Русия и сина му в София . 0| 2149 |02.09.2024 Първият работен ден от септември ще е предимно слънчев . 3| 2852 |01.09.2024 С петсетова драма Григор Димитров на четвъртфинал на US Open

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads