Реклама / Ads
15| 28800 |13.06.2018 АКТУАЛНО

Пеевски или Ким Чен Ун е по-ценен? 14 гавази пазят Д.П. докато яде

.
12 души тичат покрай Ким Чен Ун, а край Пеевски - 14...
Български политик и милионер се движи с цял взвод – по натовски стандарти – охрана. Всеки ден за безопасността му се грижат екипи от по 14-16 човека. По груби изчисления това струва около 200 000 евра месечно. Никой не проверява депутата за произхода на парите, с които плаща.
 

Никой, ама никой не ни е виновен, че свинете ни се покатериха по главите. Сами го допуснахме, търпим, а някои и приветстват. Това е положението, казано метафорично.

 

Делян Пеевски, депутат-олигарх от ДПС, обича да похапва. Преди няколко дни Пеевски се отбива да обядва в известния столичен ресторант „Мезе“. Заведението „Мезе“ е известно със супер кухня. В случая ще говорим за друго. Докато депутатът-олигарх се храни, той е заобиколен от 14 (четиринайсет) души охрана. Плюс шофьорът на автомобила му. Три джипа въоръжен народ пази най-ценният и най-скъпият човек в държавата.

 

Бил Гейтс притежава бизнес за десетки милиарди, но има само един охранител...

 

Общо около 50 служители на НСО и ДАНС, плюс частни охранители вардят едрокалибрения депутат от ДПС Делян Пеевски и имотите, които обитава. Доскоро те били „само” 40, но след посещението на премиера Борисов в Русия, били добавени още десетина телохранители.

 

Част от гардовете продължават да се осигуряват от Националната служба за охрана. Те формално били на подчинение на своя шеф. Именно той разпореждал смените и броя на служителите, които трябвало да „покриват” местата за срещи, софри и интимни преживявания на Пеевски.

 

Президентът на Азербайджан Илхан Алиев е охраняван от 6 човека.

 

Източници от ДАНС твърдят, че пред х-л „Берлин” бил поставен пост с автомобил. В него дежурели по двама служители на Агенцията. Те се въртели на смени и следели за движението в района денонощно. Според тях разпореждането за висенето в Бояна издвал зам.-шефът на ДАНС и личен приятел на Пеевски Недялко Недялков. Същият, който бе замесен – заедно с бившия шеф на ДАНС Владимир Писанчев – в мракобесната разработка „Галерия”, по която бяха следени и подслушвани месеци наред журналисти, политици и бизнесмени.

 

Гардове на Д.П., както фигурира Пеевски в тефтерче за отпускане на многомилионни кредити от КТБ, стрували около 200 000 евро на месец. В сметката влизала и охраната на къщи, имоти и офиси на милионера, теглил стотици милиони чрез фирми от КТБ. Както и охраната на майка му Ирена Кръстева. Данъкоплатците плащали от джоба си близо половин милион на година за безопасността на олигарха.

 

Личната охрана на Пеевски включва три екипа от по четирима души, които осигуряват денонощна закрила на бизнесмена, както и на актуалната фаворитка до него в момента. Тяхната годишна издръжка - заплатите им, облекло и екипировка, - възлиза на близо 300 000 лева.

 

Някои сравнения

 

Пеевски е бил на работа в парламента половин ден. Съпровождат го охранителите му през главния вход.

 

Докато беше губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер е имал охрана от 7 човека.

 

В момента във Франция се събира попдиска за отмяна охраната на президентската съпруга. Това не е свързано конкретно с президента Макрон и съпругата му, а по принцип мнозина смятат, че подобни разходи са излишни.

 

За безопасността на Путин отговарят 8 души.

 

12 души са охранявали севернокорейския държавен глава Ким Чен Ун по време на срещата му с американския президент Доналд Тръмп в Сингапур. Ун – 12, Пеевски – 14 за да обядва спокойно…

 

Осем телохранители се грижат за безопасността на руския президент Владимир Путин. Броят ми се допълва по време на участия в масови мероприятия.

 

Броят на гардовете на американския президент варира според случая. Обикновено той е охраняван от 8 човека. На посещения в други страни с него пътуват около 16 – 18 души.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 24851 |12.06.2018 Илиян Василев: Има явни доказателства, че Пеевски е съдействал за фалита на КТБ . 4| 10181 |07.06.2018 Фрогоко: Прокурор, спрял дело срещу Пеевски, чете обвинителния акт по делото КТБ . 12| 31550 |05.06.2018 Само във Фрог: Президентът шашнат от отказа на прокуратурата да нищи връзка между Борисов и Пеевски . 26| 12203 |04.06.2018 DW: Москва разчита на БСП, Атака, ДПС и нейния олигарх Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads