Реклама / Ads
42| 28582 |17.05.2021 ГЛАСЪТ

Пеевски лекуван в „Кристал“, после в х-л „Ястребец“, откъдето командва замитането на следите от грабежа

.
Олигархът от ДПС и близък партньор на експремиера Делян Пеевски, който се оказа, че е получил над 500 млн от Българската банка за развитие, чрез близки до него фирми, се възстановява от нанесения му побой в х-л „Ястребец“ в Боровец. Това съобщиха за Фрог нюз хора от близкия му кръг.
 

Първоначално той бил превозен спешно от Дубай, където се развили неприятните за милионера събития в София от частен самолет на кипърски бизнесмен. Откаран бил веднага в луксозния апартамент в Кристал, някога собственост на банкера Цветан Василев, а сега притежаван от финансиста Емил Хърсев. Защо Пеевски е откаран в имот на Хърсев, е въпрос с ясен отговор…

 

По тъмна доба, когато се случва това, в жилището е докаран медицински екип, който извършва нужните интервенции. Пеевски отказал да бъде настанен в болница, за да не се разчуе какво му се е случило, а и за по-голяма безопасност.

Няколко дни по-късно той е откаран в х-л „Ястребец“, в зимния курорт Боровец, който е на Ангел Палийски, но мнозина смятат, че реалният собственик е именно Делян Пеевски. Там той е в специален апартамент с бронирани прозорци и врати, а многобройна охрана се грижи за сигурността му. Защо най-големият благотворител, според досегашното управление, се крие и от какво се страхува е въпрос, който отдавна очаква отговор. Допреди няма и година Пеевски бе охраняван от Националната служба за охрана, но след скандал за причините държавата да се грижи за милионера, гардовете от НСО бяха изтеглени.

В „Ястребец“ Пеевски бил посетен от някои важни фактори в досегашната власт. С тях обсъждал как да се прикрият следите на съмнителни обществени поръчки, договори и сделки. Между тях били многомилионните кредити, отпуснати на близки до него фирми от държавната ББР. От свои източници в службите и някои министерства, олигархът разбрал, че ще бъдат проверявани и придобиванията на активи от фалираната КТБ, които станали негова собственост, както и на главния свидетел по делото „КТБ“ Бисер Лазов, също и дейността на синдиците. Ще бъде проверен и засекретеният договор между правителството на Борисов и Оманския фонд, който имаше немалък дял в КТБ, но по време на арбитража в САЩ двете страни неочаквано се споразумяха. Условията обаче се пазят в тайна. Дали в договорката не влиза строителството на Турски/Балкански поток? Проверено ще бъде и изграждането на водния цикъл във Враца, където ексминистърът на регионалното развитие Петя Аврамова е била председател на Общинския съвет и областен координатор на ГЕРБ. Фалирането на „Булгартабак“, кредитираните му от ББР и контрабандата на цигари също попадат в списъка за разследвания.

 

По непотвърдени данни Пеевски е имал и няколко телефонни разговора с бившия премиер Борисов. Запознати смятат, че именно той е дал съвет на Борисов да прати в неплатен отпуск до есента шефове на тайни служби, за да не могат да бъдат уволнени или разпитани за връзки и зависимости с политици и задкулисието.

Голям проблем за Пеевски, Борисов и компания е присъствието в служебното правителство на човек, който от няколко години работи с партньорски служби по крупни данъчни измами и пране на пари. Предполага се, че чрез него ще излязат на светло зашеметяващи сметки на наши политици, управленци и магистрати в чужди банки и укрити от тях задължения към държавата.  

 

Според някои медии, през миналия юли, когато Пеевски навършил кръглите 40 години, направил пищен, но в камерен състав купон в х-л „Ястребец“, на който присъствал главният прокурор Иван Гешев. Според зевзеци в мрежата, Гешев бил в района за да бори битовата и организираната престъпност и просто се отбил в „Ястребец“ да хапне на крак един сандвич, без да има понятие, че Пеевски има рожден ден…

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 28484 |27.04.2021 Пеевски замесен в сделки на ВМЗ-Сопот и КИНТЕКС за 25 млн долара със сърби, няма продукция, няма и парите . 55| 80046 |22.04.2021 Продължение на гореща тема: Битият в Дубай Пеевски ближе рани в България, трепери да не го разследват . 78| 132579 |21.04.2021 Пеевски пребит в Дубай, кърпят го в Швейцария, търси укритие в Катар . 67| 74653 |24.03.2021 Борисов и Доган свалили Пеевски от депутатските листи, той заплашва да ги размаже, ако не го компенсират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads