Реклама / Ads
5| 5712 |10.06.2015 НОВИНИ

Пет-шест следователи нищят скандалните дела на КОЙ

.
Пет-шест следователи от Столичната следствена служба нищят скандалните политико-икономически дела в страната, чиито интереси на много от тях са свързани с модела КОЙ. Това признаха пред Фрог нюз от ведомството.
 

Въпросните магистрати се водят към т. нар. Първи специализиран отдел, известен в обществото повече като Политбюро. От близо две години се твърди, че само през него минават всички поръчки на КОЙ. Юристите в звеното са специално подбрани, така че да не създават проблеми. Те се ползват със специален статут на богопомазани, като срещу тях не се извършват проверки и наказания, категорични са разследващите. През миналата и тази година от този отдел са махнати 10-на души, които са се оказали „непригодни” да действат по указания отгоре.

Най-скандалните дела се възлагат на шефката Илияна Кирилова, както и на Иван Иванов, който оглави столичното следствие след махането на Пепи Еврото. Веднъж вече Кирилова е била отстранена от заемания от нея пост на зам.-директор и пратена да работи като редови следовател на съвсем друго място , разказват запознати с кариерното й развитие. По думите им това е станало заради незадоволителни резултати. Другите предпочитани магистрати за работа в следствието са Роза Царева, Нели Тодорова и Христо Панев. Последният нищи делото за КТБ и изненадващо за всички поиска не само да се откаже от разследването, но и да напусне следователската дейност.

В четвъртък ВСС на заседание ще се произнесе по неговото искане да се раздели с мястото си. Някои от делата, които юристите от Политбюро са нищили, са както КТБ, така и това за „убийците” на Делян Пеевски, превърнало се в срам и позор за съдебната ни система. В папките на отдела се кипрят трите дела, образувани срещу бившия шеф на МВР Цветан Цветанов, „Авиоотряд 28”, Филип Златанов и прословутото му тефтерче, а така също и срещу енергийния бос Богомил Манчев. Според запознати, всички, които по един или друг начин се опълчат на модела КОЙ биват привиквани във въпросния отдел. Разделянето на работещите в следствието на богопомазани и редови раздира институцията от страх, невиждани гонения и интриги. Това се използва от подопечните на КОЙ, за да управляват институцията на принципа „разделяй и владей”, признаха оттам.

На този етап от прокуратурата  официално отказват да отговорят на въпроса, дали Политбюро се ръководи от обвинител, чиито близки се разследват за източване на ДДС. Неофициално се говори, че именно той се готви да оглави  СГП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4592 |12.02.2015 Ахмед Муса Ахмед и последователите му остават в ареста . 7| 5355 |22.07.2014 Одитори пак ще нищят сметките в КТБ . 3| 4414 |16.07.2014 Следователи питат охранители на КТБ: Видяхте ли чувалите? . 5| 6247 |14.06.2014 "Професия трол" нищят кандидат-студентите по журналистика в СУ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads