Реклама / Ads
2| 4724 |24.05.2011 НОВИНИ

От петък става за плаж

.
тази гледка ще става все по-честа
От петък времето ще е идеално за плаж, а в неделя и понеделник градусите ще стигнат до 31.
 

Дотогава в следобедните часове ще продължи да вали, а на места в Северна и Западна България се очакват градушки, придружени с гръмотевици, пише “Труд”. След четвъртък ще се повишава и температурата на морската вода, тя ще стане 22°. В събота обаче ще има по-силно морско вълнение.

От петък, който е в отпуска, спокойно може да ходи на плаж, защото градусите постепенно ще скочат до 31°. Толкова ще са в неделя и понеделник, а морската вода ще се стопли до 22°. Дотогава ни чакат максимални температури до 29°, дъжд следобед и градушки в Северна и Западна България. Това съобщи за “Труд” Петър Янков, дежурен синоптик в метеорологичната служба ТV-МЕТ. Той алармира, че няма опасност фини частици от изригналия в неделя исландски вулкан Гримсвотн да достигнат България. Настъпилото упорито дъждовно време в западните и северните райони се дължи на циклон, който се намира над Южна Гърция. Той създава област с ниско атмосферно налягане, вследствие на което у нас се очакват градушки с големина до 1 см. Възможни са и гръмотевици.

Във вторник максималните температури ще са между 24°и 29°, а минималните - 12°-17°. Около обяд пак ще вали, а на места ще паднат градушки. Прогнозата за сряда не се различава, само ще е с градус “по-хладно”. А температурата на морската вода до четвъртък ще бъде до 19 градуса. По Черноморието може да превали, каза още Петър Янков. В четвъртък температурите ще се понижат с още един градус - до 27. Валежите ще продължат. От петък циклонът над Южна Гърция ще се премести към Мала Азия, затова времето у нас ще става по-топло. Морското вълнение ще се усили в събота. Ще духа силен източен вятър. Температурите ще бъдат по-високи от обичайните. До понеделник включително времето ще се затопля и тогава се очакват стойности до 31°, 24°-26°- по Черноморието. Температурата на морската вода ще е между 21°и 22°. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5171 |20.05.2011 Задържан при акция „Слънчогледите” остава в ареста . 2| 4797 |20.05.2011 Зам.-министър С. Боянова се окада чиста, остава на поста . 20| 7113 |19.05.2011 Eксшеф в кабинета на Царя става постоянен секретар на МВнР . 6| 5335 |18.05.2011 Разкриха зверско убийство на момиче от петък 13-ти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads