Реклама / Ads
3| 2233 |06.08.2024 НОВИНИ

Петър Чолаков: Редовно правителство със същите играчи няма да ни реши проблемите

.
Политологът Петър Чолаков Източник: БГНЕС
"Вместо да се ядосваме на политиците, да се запитаме какви избиратели сме." Това заяви пред БНР политологът Петър Чолаков и уточни:
 

"Отговорността си е наша! ... В последните години виждаме, че вървим сякаш в един омагьосан кръг и няма излизане от политическата спирала. Основната причина за това не е толкова в самите политици, колкото в обществото. Защото, вместо да се ядосваме на тези, които сме избрали, трябва да се запитаме защо не сме отишли да гласуваме, защо, като сме отишли, сме подкрепили хора, които не оправдават доверието ни. Докато продължаваме да не си учим уроците, резултатите ще бъдат едни и същи", смята той.

 

Политологът изказа мнение, че Димитър Главчев няма да бъде сменен и ще остане премиер и на следващото служебно правителство:





"Той изрази и желание да си остане. Не виждам особена интрига да има около избора на служебния министър-председател".

 

Специалистът каза още, че "в България има потенциал за президентска република, но това няма да бъде добро решение":

 

"Обществото е много силно разделено през последните години. От друга страна обаче партийната система е в криза. Не трябва да се опитваме да правим поредни промени в Конституцията, с които да се ограничава и България вече да не е република с парламентарно управление. Ако това има предвид президентът Румен Радев - това да се ревизира. Не е това решението. Трябва да се опитваме да мислим през партиите и през партийната система. Друго решение аз не виждам", посочи експертът.





По думите му в много от парламентарните партии има вътрешни проблеми, като посочи ДПС, БСП и "Величие", заради което "не жадуват за нови предсрочни избори":

 

"Не знам някой да чака с нетърпение новите избори. Със сигурност на вота ще получим още от същото. Редовно правителство със същите играчи няма да ни реши проблемите".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2261 |06.08.2024 Пореден тежък пътен инцидент: Две коли се удариха на АМ "Тракия", има загинал . 11| 2243 |06.08.2024 Зеленски: До края на годината е постижимо постигането на „справедлив мир“, който да сложи край на войната . 2| 2199 |06.08.2024 Политологът Георги Киряков: Има вероятност избирателната активност да падне още на предстоящите избори . 2| 5909 |06.08.2024 Борислав Сандов за ФрогНюз: Пожарната безопасност трябва да е в самостоятелна агенция, МВР не се справя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads