Реклама / Ads
32| 12403 |02.08.2020 НОВИНИ

Петър Кърджилов пред Фрог: Полицаите ми удряха плесници, ритаха ме в корема. Хора, не спирайте да протестирате!

.
Петър Кържилов
Имам следи от полицейското насилие, което бе упражнено върху мен при ареста ми. Ще си потърся правата по съдебен път. Това каза пред Фрог нюз Петър Кърджилов, след като съдът го пусна от ареста и каза, че не е извършил престъпление.
 

Ето какво още обясни той:  За това, през което преминах, мога да кажа, че съм сравнително добре. Няма да скрия - налагаха ме в буса, така че да не оставят следи.  Имаше задвратници.  И плесници също имаше. Удряха ме с колена в корема. В първо районно продължи това нещо. Настоявах дълго време за адвокат, вода и  тоалетна. Поне час не ми се даде нищо. Чак  след като дойде адвокатът  ми Александър Кашъмов, получих това. Дадох кръвна проба и урина за изследване още в петък, но  днес на делото нямаше резултат от тези проби за алкохол, което е странно.

 

Не бях пил. Бяхме пили малко бира вечерта четвъртък срещу петък.  Около 1 часа си легнах в палатката и бях събуден от виковете на жената. Тя бе и предния ден на кръстовището,  псуваше и обиждаше протестиращите, но полицията не се намеси. В петък се повтори същото.

 

Разследващият полицай се държа нормално с мен. В ареста надзирателите се държаха също добре.  Някои от тях ми споделиха в личен разговор, че подкрепят протестите и и съжаляват, че не могат да участват, защото ще ги уволнят. 

 

Мисля, че гешевтурата ми наложи задържане за 72 часа, защото скочих срещу премиера Бойко  Борисов, както и защото повече от 2 години защитавам Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Убеден съм, че това е изиграло роля, за да ме оставят неоснователно в ареста за 72 часа. Видяхте днес съдът как се произнесе-каза, че не съм извършил престъпление.

 

Виждате, че мафиотското статукво прави всичко възможно, за да провокира-бе запалена палатка на „Орлов мост“, блокираха буса на майките с деца. Условията в ареста не са се променили от времето, когато Иванчева и Петрова сигнализираха за тях. Единствено може би има промяна към добро  в отношението на надзирателите и качеството на храната.

 

Моят призив към хората е да продължат да  протестират. Нека  да отложат отпуските си и ваканциите, защото сме в ситуация , в която решаваме бъдещето си заедно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6059 |02.08.2020 Съдът пусна Петър Кържилов от ареста без мярка. Категоричен е, че няма престъпление . 19| 12014 |02.08.2020 Петър Бояджиев: България е на път да събори своята берлинска стена . 0| 5568 |02.08.2020 Вижте промените в градския транспорт, предизвикани заради МВР действия на Орлов мост . 6| 5254 |02.08.2020 Петър Витанов: Мерките на правителството са предизборни, а не антикризисни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads