Реклама / Ads
0| 4465 |27.03.2019 НОВИНИ

Петър Курумбашев: С отлагането на пакета „Макрон“ беше нанесен сериозен удар

.
Петър Курумбашев
„С отлагането на пакета ”Макрон” беше нанесен сериозен удар. Президентът Таяни взе правилното решение“.
 

Това заяви пред БНТ евродепутатът от БСП/ПЕС Петър Курумбашев. Той обясни, че след като са внесени толкова изменения, те трябва да минат през транспортна комисия в ЕП и всичко да си мине по легалния път, а не предложения, които са били отхвърлени в транспортна комисия, да влизат направо в пленарна зала.

Петър Курумбашев обясни по повод на пакета „Макрон“, че има грозна спекулация- под маската на социалната загриженост да се крият достъп и преразпределение на пазари. „Става въпрос за чист протекционизъм от страна на западните държави, които искат нашите работници просто да се откажат да работят, а нашите фирми да работят за техните фирми. Битката е кой да бъде капиталист, а не за работника“, обясни той. По думите му много любезно се представя социалното лице, но битката е, че няма реципрочност.  Според него, когато западните държави правят бизнес у нас, казват: „Ето, има свободен пазар. Има свободно движение на хора стоки и услуги“, когато обаче ние правим бизнес при тях, се оказва, че това е голям проблем и виждате ли- социалните права се спазвали. „Става дума за елементарна реципрочност и да може да се прави бизнес навсякъде в ЕС“, категоричен бе той. Курумбашев припомни, че често ЕС обвинява Китай, че не допуска по същите правила и открити процедури държавите членки да участват в обществени поръчки, а пък Китай участва в нашите  обществени поръчки съвсем спокойно. „В момента държавите от Западна Европа правят точно това с държавите от Централна и Източна Европа“, коментира той.

Петър Курумбашев заяви, че пакетът „Макрон“ има и втора цел – българските фирми са поканени да се пререгистрират и да си направят клонове в Западна Европа. „Чудесно, но къде ще плащат те данъци тогава – в Западна Европа. Къде ще отиват осигуровките на тези работници – в тяхната пенсионна система и техните здравноосигурителни каси, а не в българската. Благодаря ви за европейската солидарност!“, заключи Петър Курумбашев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4071 |27.03.2019 Курумбашев: Председателят Таяни не е на страната нито на поддръжниците, нито на противниците на мобилния пакет, а на върховенството на закона на този парламент . 2| 3879 |26.03.2019 Петър Курумбашев за пакета “Мобилност”: Не сме се отказали да спечелим този мач . 2| 5239 |25.03.2019 Петър Славов: Осъдихме МФ, крият колко пари събраха от КТБ след приемането на закона ”Пеевски” . 1| 3984 |22.03.2019 ЕС разреши отлагането на Брекзит за 22 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads