Реклама / Ads
31| 6279 |20.06.2020 НОВИНИ

Петър Москов с предложение за "криминална лустрация"

.
Петър Москов
Следващата седмица ще внесем в парламента предложение за промяна в три закона: в Закона за обществените поръчки, в Закона за съдебната власт и в Закона за радиото и телевизията. Целта на тези 3 промени е да бъде отстранена тази посткомунистическа върхушка, която унищожава, рекетира обществото ни. Сега е моментът да направим криминална лустрация.
 

Това заяви пред БНТ бившият здравен министър Петър Москов, който говори в качеството си на лидер на партия КОД, която, по думите му, ще участва в парламентарните избори догодина.

 

„Искаме да бъде отстранен достъпът до публичен ресурс от нашите данъци, да бъде отстранена и възможността да влияят върху съдебната система и да бъде отстранено влиянието върху медиите. Тези три неща постигат целите: унищожаваме медийното им влияние, унищожаваме влиянието им върху съдебната власт, унищожаваме финансовите потоци.“, обясни идеята Москов.

 

„Преди години не направихме политическата лустрация на тази върхушка, а тя за 30 години криминализира държавата“, каза още Москов.

 

 „Ако мнозинството стои зад думите си, стои зад героичните пози, зад мизансцена Борисов и цялата му партия ще се бори с посткомунистическата олигархия, пазят ни от комунистите, тогава те са длъжни да приемат това като собствена политика и да го приложат в закона. Ако това не се случи, това ще означава, че за Борисов, както и за другия управляващ коалиционен партньор, тази чингиджийска върхушка е проблем само и единствено в моменти, в които се занимава с тях. Но не и в моментите, в които цялото общество е настръхнало, а те си правят, каквото си искат. Това е нужното действие. Може ли това управление да води тази борба за името на обществото или не.“, каза още Москов.

По думите му истинската промяна, която предлага политическата му формация, е силно консервативно обединение в дясно от ГЕРБ, а алтернативата трябва да бъде политически хомогенна и да е „политически инструмент на почтените хора да реализират тези цели и да върнат нормалността в обществото“.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7377 |18.06.2020 Петър Кърджилов: Снимките са опит за отклоняване на вниманието . 0| 4436 |17.06.2020 Петър Славов: Исканите промени в Закона за хазарта не решават скритата реклама . 25| 8576 |14.06.2020 Д-р Петър Москов: Въпросът с Божков не е кой какви пури е пушил . 1| 4934 |09.06.2020 Петър Витанов: Възстановяването на свободното движение ще намали безработицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads