Реклама / Ads
29| 7295 |14.06.2013 НОВИНИ

Петър Стоянов: Бъдещето на България не е битка между Борисов и Станишев

.
Петър Стоянов
Не съм привърженик на избори на 6 месеца. Стане ли това, камък върху камък няма да остане в България. БСП обаче не е победител в тези избори и не й отива да се отнася към ГЕРБ със снизхождение и пренебрежение.
 

И днес не съм загубил оптимизма си, заяви по НТВ президентът от 1997 до 2002 година Петър Стоянов. Най-драматичното време в България беше, когато през 1997 г. станах президент, Костов беше премиер, а до границата ни имаше война. Днешните събития могат да бъдат превъзмогнати с малко политическа воля и кураж, прецени Стоянов.

Милионите от Орлов мост при промените ги носеха - и тях, и илюзиите, напомни президентът. Добре, че са младите, те са остенът на всички промени, но от друга страна днес има голяма разлика между протестите и случващото се. Разликата е в енергията, тогава тя беше завладяла цялото общество, а днес то е апатично, хората са сякаш поуморени, затова на днешните млади ще им бъде по-трудно. Протестите от 1997 г. припознаваха за свой водач СДС, а днес хората не виждат партия на надеждата, което прави тежка задачата както на българските управляващи, така и на опозицията, сравни Стоянов.

Това, което става у нас, се случва на фона на разтърсена от кризи Европа. На този фон България не е някакво невероятно изключение, но може да спечели много, ако успее да вдъхне стабилност и сигурност. На всички е известно, че аз не съм привързан към БСП, но България има нужда от правителство, което да управлява честно. Не съм "за" избори на всеки шест месеца. Ако това се направи, камък върху камък няма да остане в България. А и ние правим избори като на живот и смърт, като на война.

БСП обаче не е победител в тези избори и не й отива да се отнася към ГЕРБ със снизхождение и пренебрежение. Политиката на реваншизъм също не е уместна, бъдещето на България не може да се превръща в залог на междуличностната битка между Борисов и Станишев.

Трудно ми е да прогнозирам какъв ще бъде животът на това правителство. В интерес на България е то да не прави грешни стъпки. Успехите му ще бъдат и успехи на България, дори и опозицията има интерес чуждото правителство да постигне трайни успехи, защото тя, благодарение на това, ще продължи по-напред, анализира Стоянов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6721 |09.06.2013 Петър Ангелов от ДПС дава в понеделник имунитета си . 37| 9360 |07.06.2013 Прокуратурата иска имунитета на Петър Ангелов от ДПС . 79| 5902 |25.05.2013 Петър Стоянов: Има поле за създаването на нова десница . 25| 5602 |08.05.2013 Петър Чобанов: За голямата промяна е нужна голяма партия, като БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads