Реклама / Ads
4| 2869 |14.02.2023 НОВИНИ

Петър Витанов: Очернящата кампания срещу нас се води от година и половина, изключването не е спонтанен акт

.
Очернящата кампания срещу трима социалисти Петър Витанов, Крум Зарков и Станислав Владимиров от страна на ръководството на БСП се води от година и половина. Това каза евродепутатът Витанов пред „Дарик радио“ в коментар за изключването си от БСП по време на 50-ия конгрес на партията.
 

„Приемам болезнено решението да бъда изключен“, призна Витанов, който е ръководител на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.

 

Според него обаче нещата са се движили по предварително ясен сценарий.

„Това беше едно решение, взето „спонтанно“ в паузата на конгреса, от двама, трима човека, приближени до лидерката. Няма формален акт на едно делегитимирано ръководство на партията, който да ме изключи от нея, защото съм социалист от няколко поколения“, коментира още той.

 

„Това мракобесие, което се възцари в БСП, по най-високите стандарти на Вишински и Дзержински, няма място в 21-ви век и за съжаление очаквам подобни действия да отблъснат още хора от партията“, добави той.

 

Петър Витанов подчерта, че аргументите, с които той и останалите 13 изключени ще обжалват, са, че решението е противоуставно.  

 

„Видеозаписи показват, че има и груба и тежка фалшификация. Не им стигат дори гласове да ни изключат и добавят имагинерни, за да направят желаната бройка“, коментира Витанов.

 

Според него желанието да бъде отстранен датира от времето, в което той и други двама негови съпартийци - Станислав Владимиров и Крум Зарков са тръгнали на обиколка в страната, желаейки промяна за БСП.

 

„Срещу нас от година и половина, когато тръгнахме на срещи с различни партийни организации с надеждата да възстановим диалога и енергията в БСП, започна очерняща кампания“, коментира Витанов и добави, че тези, които са имали различно мнение са били изгонени, един по един.

 

„Проблемът не е, че днес гонят мен, а утре някой друг. Големият проблем е, че БСП се превръща в антиевропейска и антидемократична партия. Партията е в изолация в групата на европейските социалисти, тя е в международна изолация изобщо. На Запад от Калотина има тотална делегитимация. Когато лайтмотивът на конгреса е „джендър-идеология“ и как да подкрепяме „Възраждане“, щетите ще са огромни“, каза още Петър Витанов.


За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3859 |13.02.2023 Авторитетното брюкселско издание ЕURACTIV съобщи за изключването на Петър Витанов от БСП . 15| 3011 |08.02.2023 Петър Витанов: Само силна БСП ще може да реши политическата криза в страната . 5| 3326 |04.02.2023 Петър Стоянов: Отстояването на историческата истина означава добри отношения с РСМ . 8| 3664 |03.02.2023 Петър Карабоев: Ключово е как Западът разбира победата над Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads