Реклама / Ads
3| 4671 |19.01.2019 НОВИНИ

Петя Аврамова: ”Автомагистрали” ще носи пълна отговорност за новия участък от АМ „Хемус“

.
Петя Аврамова Източник: БГНЕС
Дружеството ”Автомагистрали” ще носи пълна отговорност за строителството на участъка от магистрала „Хемус“. Следващата седмица ще е ясно кой ще е новият шеф на Агенция ”Пътна инфраструктура” (АПИ). Автомобилите на тол агенцията не са освободени от винетни такси, защото не са специализирани превозни средства и държавата ще плаща за винетките им.
 

Това заяви министърът на регионалното развитие Петя Аврамова предаде Дарик.

 

Според думите й, АПИ е преценила опита и възможностите на държавното дружество "Автомагистрали", на което беше възложено строителството на 134 км от магистрала "Хемус" за 1.35 млрд. лв. Именно заради това дружеството ще носи пълна отговорност за крайния резултат. До 2024 година автомагистралта трябва да е изцяло готова. 

 

Министърът на регионалното развитие заяви, че следващата седмица трябва да се вземе решение кой да е новият шеф на АПИ. Пътното управление е без ръководител от 9 януари, когато председателят на управителния съвет Светослав Глосов подаде оставка след среща с премиера Бойко Борисов. Причина за напускането му стана фалстартът на въвеждането на електронните винетки. Заради проблемите от началото на месеца оставки, отново по искане на премиера, вече подадоха членът на управителния съвет на АПИ Веселин Давидов, директорът на Националното тол-управление в пътната агенция Антон Антонов и съветникът в политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството Радослав Николов.

 

"Нямаме време и трябва да реагираме бързо. Следващата седмица е нужно да се вземе решение", каза Аврамов за овакантеното място. Тя обясни, че автомобилите на тол агенцията не са освободени от винетни такси, тъй като не са специализирани превозни средства. Така за тях държавата трябва да плати винетка.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4264 |15.01.2019 Свиленски: ”Автомагистрали” нямат капацитет за АМ ”Хемус”, не знаем кои фирми ще лапнат 1,150 милиарда . 3| 3959 |14.01.2019 Петя Аврамова: Няма сключени договори с подизпълнители за магистрала ”Хемус” . 16| 4591 |05.01.2019 Петя Аврамова: Наказваме фирмата за е-винетките . 6| 4420 |14.12.2018 Петя Аврамова: Българска лаборатория да провери качеството на пътищата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads