Реклама / Ads
6| 4439 |26.10.2023 НОВИНИ

Петков пита Делян Добрев: Къде са 27 стотинки? Истината е, че от вторник цената на горивата няма да падне

.
Източник: скрийншот
Премиерът Николай Денков ще съди Делян Добрев. Това каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков в ефира на Нова телевизия, във връзка с твърденията, че са на хранилка при „Лукойл“. "Използват го за черен пиар. Най-важният въпрос към него е: Къде са 27 стотинки? Истината е, че от вторник цената на горивата няма да падне с 27 стотинки. Опитват се това да е темата преди изборите“, заяви той.
 

"В много общини ГЕРБ и ДПС подкрепят един кмет - започва да става една консолидация между тях като една политическа формация. Те може би се чувстват по-силни, когато са заедно, както ние с ДБ", каза съпредседателят на ПП пред NOVA.

 

"Има само един начин да има промени в правителството - ГЕРБ да кажат: Искаме да си направим правителство с "Възраждане", БСП и ДПС, и сменяме формата. Ние на нищо няма да се съгласим, в което не вярваме. Ако имаме критики до ротацията, която е март, за някой министър, можем да го повдигнем".

 

"Ние вярваме на премиера Денков, на министъра на финансите, на министъра на регионалното развитие, на министъра на спорта, че нещата се движат в правилната посока", коментира Петков критиките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по повод на отделни министри.

 

Запитан дали от ПП-ДБ имат критики към работата на външния министър Мария Габриел по повод Шенген, Петков обясни, че позицията на Австрия спрямо България не е честна.

 

"Реално само 2% от миграционния поток в Австрия влиза през България и те го знаят. И разбрахме, че, за съжаление, те използват България и Румъния да правят реформа в Шенген и МВнР трябва да засили дейността си. Това е препоръка, че трябва да работим всички заедно, защото не става въпрос за наш проблем, който трябва да решим, а за европейски въпрос", обясни той.

 

"Това, което виждам, обикаляйки България, е, че това, което стана между ПП и ДБ, същият процес се случва между ГЕРБ и ДПС. Например - в Монтана, Търговище, Пазарджик, Велинград - подкрепят един кмет. Започва да става една консолидация между ГЕРБ и ДПС като една политическа формация и на много места", каза Петков.

 

"Те може би се чувстват по-силни, когато са заедно", както ние с ДБ, допълни той.

 

Петков отново потвърди, че депутатите от "Продължаваме промяната" - "Демократична България" няма да отидат в парламента в петък за заседанието за "Лукойл", поискано от ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3835 |26.10.2023 Димитровден е! Зимата чука на вратата ни . 1| 3779 |26.10.2023 През 18-те дни след терористичните атаки: Над 100 000 израелци са подали молби за разрешителни за оръжие . 1| 3672 |26.10.2023 Байдън "няма доверие" в броя на жертвите, за които съобщават палестинците в Газа . 9| 5388 |26.10.2023 Нетаняху: Всички от Хамас са обречени - над земята, под земята, в Газа и извън Газа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads