Реклама / Ads
0| 5759 |13.06.2022 НОВИНИ

Петков: Василев нямаше подкрепата на КПКОНПИ заради нежеланието на Трифонов и неговите аватари да му помогнат

.
Кирил Петков Източник: БГНЕС
”Завзетата държава от мафията и България на свободните хора, на тези, които виждат едно добро бъдеще за децата си... България на тези, които разчитат, че държавата ще работи за тях. Искам да благодаря за смелостта, огромната смелост на Радостин Василев… Министърът, който наистина се бореше с всичките си сили, за да пребори мафията в спорта, въпреки че нямаше подкрепа от КПКОНПИ заради нежеланието на Слави Трифонов и неговите аватари да му помогнат”.
 

Това каза министър-председателят Кирил Петков по време на извънреден брифинг.

 

"Когато тръгнахме по площадите обещахме нулева толерантност към корупцията. През последните няколко месеца непрескънасто се опитвахме да стигнем до това обещание. Закони се бавеха – винаги от няколко човека от ИТН. Днес стана ясно, че този вододел е тук – между мафията и България на свободните хора, на тези, които разчитат, че държавата ще работи за тях.

 

(...)

 

Днес аз видях пред екрана наистина едни смели хора, които знаят, че тяхната лоялност не е към задкулисния певец с неговите 20-годишни приятели Орлин Алексиев и компания, който се оправдаваше вчера, че нямал нищо общо със завладяната турска граница", каза още премиерът.

 

"Не сме мотивирали тези хора. Вярваме, че в това НС има хора, които са господари на себе си и ще имат смелостта да застанат на страната на народа в битката му срещу мафията", коментира вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

 

"Потвърждавам, че и други депутати от ПП са заплашвани и на тези хора също ще им бъде дадена охрана. Вече има и заплахи към депутати от ИТН - и на тях ще им бъде дадена охрана. Мафията не може да тръгне срещу цялата държава. И да - промяната продължава. Ако бях на мястото на тези от задкулисието, вече щях да се страхувам страшно много", категоричен е Кирил Петков.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 13306 |13.06.2022 Р. Василев: Никой от ИТН не познаваше Караджов. Дори Трифонов не може да нарушава принципите на партията . 0| 3940 |13.06.2022 Трифонов: Депутати ще напуснат ИТН. Ще подкрепят Петков и Василев - най-вероятно са купени . 0| 3768 |13.06.2022 Министърът в оставка Радостин Василев дал 5 сайта на съд за престъпления . 0| 3304 |13.06.2022 Цонев, ДПС: Утопия е Асен Василев да е премиер. Не сме натискали бутона на Трифонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads