Реклама / Ads
0| 10463 |09.07.2022 НОВИНИ

Петков: Властта не е на всяка цена, каузата е. Мебелите на Борисов в МС бяха като в нощен бар

.
Кирил Петков Източник: БГНЕС
Спазихме нашето обещание. Ние обещахме нулева толерантност към корупцията и да следваме пътя към промяната. Да може да кратко управлението на кабинета ”Петков”, но все пак ще стигнем до желаната промяната. Да помислим кой иска да участва в управлението на страната и кого бихме допуснали. Когато говорим за марките ИТН, ГЕРБ и ДПС, това са неудошевени предмети, но зад тях стоят хора Слави Трифонов, с приятел Орлин Алексиев, Бойко Борисов и Делян Пеевски.
 

Това каза министър-председателят в оставка Кирил Петков пред bTV.

 

"Въпросът е - искаме ли с тези хора да управляваме и отговорът е "Не". Аз лично съм отделил много време през последните седмици да убедя хора, които да станат независими и да излязат от задкулисието. Видяхме и 6-те депутати от ИТН, които станаха независими. Те бяха заблудени от тяхното ръководство. Това, което ни даде надежда е, че щом има 6, ще има и още 6. Има още много - те са повече от 6. Трудно е на депутатите да се отцепят от техните лидери, които са с охрани - говоря и за Борисов, и за Трифонов", коментира той.

 

"Отивайки при г-н Борисов с пурата, е да отидете при някой от Сицилия. Преди време дори и мебелите в Министерски съвет при Борисов бяха като в нощен бар. Идвал съм преди при Борисов за различни каузи през годините. Тези хора вкарват страх на техните депутати", допълни премиерът в оставка.

 

"Имаше много политически брокери, които идваха при нас и ни казваха, че имат много депутати", допълни той.

 

"Думичката "бебета" се роди в един наш разговор с Гроздан Караджов, в който той каза, че иска да им платим на тези фирми, защото неговите "бебета" започват да плачат. Той каза, че това са български фирми, които трябва да строят нашите пътища, защото те са в ужасно състояние. Да, за това е прав. Те са в ужасно състояние", каза Петков.

 

"Македония беше като една мъгла за отвличане на обществено внимание. Дори министърът на ИТН коментира, че френското предложение е добро. Европейският път е единственият път за тази държава. Аз мисля, че крайният ефект на дипломацията бих дал 5,50 за правителството на Петков", коментира премиерът в оставка.

 

"Бойко Рашков работи много, но се сблъсква с една стена. Над 100 преписки подава към прокуратурата и се сблъсква с тази стена. Затова започнахме да работим с Европейската прокуратура, но там нещата административно текат по-бавно", каза още той.

 

Г-жа Митрофанова от самото начало беше много агресивен дипломат. Русия ни сложи в листа на вражеските държави, едностранно спря газа и тук нищо не направихме. Има български политици, които са имали взаимовръзка, с руските дипломати за въздействане върху българската политика, добави Кирил Петков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4661 |09.07.2022 Петков: Цената на километър строителство за „Турски поток” е два пъти по-висока от тази за гръцката връзка . 0| 3296 |09.07.2022 Бащата на Кирил Петков: Не купува депутати, не е дал една стотинка на никого . 0| 3672 |08.07.2022 Петков: Гордея се с нас. Битката ще е дълга . 0| 5433 |08.07.2022 Проф. Николай Слатински: До властта може да се докопат зловещи, архиреакционни, безпросветно нагли и отмъстителни хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads