Реклама / Ads
5| 6200 |25.08.2020 НОВИНИ

Пиар-експерт алармира: ЧСИ запорира сметки в частен старчески дом без предизвестие

.
Соня Момчилова
ЧСИ запорира сметки в частен старчески дом без предизвестие! Представяте ли си?! Вчера, 24.08., ЧСИ от Самоков, директно в Банката, БЕЗ уведомление от общината или съдия изпълнителя!!! е запорирал банкови сметки, които издържат сградата, плащат тока и изготвят храната за гостите в Дом за възрастни ДЕТЕЛИНА в село Подгорие.
 

Причината за запора е неплатените от дружеството такси смет, към община Костенец.
Сагата за таксите смет започна веднага след строителството на сградата.
Общината определя таксата на база на инвестиционната стойност, която е много висока и първата годишна такса бе 10 800 лв. След редица постъпки от страна на невероятната София Мирчева, която е водещ инженер в Брюксел и се прибира в родния край за да направи нещо полезно за съселяните си, таксата се определя на база на изхвърлянето на брой кофи за смет тип Бобър.


Общинската фирма за извозване на сметта минава веднъж на седмица и е монополист в района с периметър от 50 км, като няма друга организация, която да извършва тази услуга.
Резиденцията използува 1 Бобър. Като таксата за 2019 е 7 460лв. или 24 лева на месец на всеки живущ в Резиденцията.
За момента неплатената такса за трите години дейност е 16 800 лв и дължимите лихви за периода са 3100 лв. За тези суми е запора.


Запорът е наложен без никакво уведомление от страна на Община и ЧСИ!!!
До момента, от създаването и пускането в експлоатация на Дома за възрастни, лично собсвеникът София Мирчева доплаща недостигът на средства за издръжката на Дома. През годините и постепенното приемане на нови гости, личните средства, които влага намаляват от 12 000 лв на месец на 2 000 – 3 000лв на месец. Капацитетът е 47 гости, но с тяхното увеличаване се назначава нов персонал, който е гаранция за добрата грижа.


Повече от 80% от приходите от плащания отиват за заплати на персонала, останалите отиват за издръжка на сградата и храната на гостите.
Добрата грижа и добрите жилищни условия изискват правилно, достатъчно и регулярно финансиране.


С този пост искам да Ви запозная със сложната ситуация, в която се намира Дома за възрастни Детелина. След разговори с адвокати, София получава съвет, че единствения начин да търси коректно определяне на такса смет е да води дела в съда към Европейската Комисия за неблагоприятни условия за инвестиране в България.
След всички срещи и разговори с Кмет и Общински съветници, до момента Общината с нищо не е помогнала за изграждането и съществуването на Резиденция Детелина, напротив, софия беше принудена да направя и финансира редица подобрения, като подходен път, отводни канали и подръжка на пътя, собственост на общината. Няколкократно моли общината да и даде гратисен период за общинските такси и данъци, след като е инвестирала над 1 800 000 лева и е открила 20 работни места в град с 8 фалирани или закрити предприятия. Това е съдбата на частния предприемач, нагърбил се със социален проект у нас.

 

Пиар-експертът Соня Момчилова, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7047 |18.08.2020 Пиар-експерт: По-морален от европейския е вмирисаният български морал . 16| 5400 |14.06.2020 Идея: ЧСИ да запорират сметки на шофьори-рецидивисти с неплатени глоби . 4| 5233 |01.06.2020 НАП запорира сметките на Скилър . 2| 4624 |08.05.2020 ООН алармира: Повишава се употребата на опасна синтетична дрога, заради COVID-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads