Реклама / Ads
6| 3136 |09.08.2023 НОВИНИ

На плажа, коктейл с аромат на лято - Динено Мохито, Пъпешова бомба

.
На плажа с коктейл с аромат на лято Източник: БГНЕС
Коктейлите са едни от най-предпочитаните напитки през лятото и на плажа. Разхлаждащи, но и едновременно възбуждащи страстите, хубавите коктейли повдигат настроението и сплотяват всяка компания на плажа, в градината, на верандата или просто у дома!
 

Имаме 7 интересни коктейлни решения за летните жеги, които да ви спасят от неудобните страни на жаркото лято.

 

Номер едно – Ягодов коктейл. В горещините на нас ни остава да се крием на сянка, в добре охладени от климатик стаи или най-малкото да се паркираме пред вентилатора и да мислим за уютни места с разхлаждащ морски бриз и не по-малко разхлаждащ коктейл.

Какви напитки обаче са подходящи за горещото време навън? При условие, че в жегите алкохолът не е съвсем препоръчителен, тук търсим златната среда. Затова и се ориентираме по-скоро леки напитки със силен плодов вкус и приятна сладост, които да отнемат топлината от тялото. Измийте ягодите и ги нарежете на парчета. Сложете ги в купа, а след това във фризера за час-два, докато замръзнат. След като мине необходимото време, прехвърлете ягодите в блендер и налейте бяло вино. Всичко се смила до перфектна гладкост.

 

Номер две- прочутият коктейл Секс на плажа. Във висока чаша се слага лед, след това водката, ликьорът, портокаловият сок и накрая сокът от боровинки. Може да се украси с резенче лайм или с портокал и коктейлна черешка.


.
Facebook

 

Лятото има вкус на диня и това е вселенска истина. А този прекрасен плод се вписва повече от чудесно с много летни коктейли, придавайки им сладост и отнемайки от ударната сила на алкохола. Това е коктейлът Динено Мохито. Смесват се диня, сок от лайм, лист от мента, бял ром, малко сироп от агаве и лед. Този коктейл дава типичният приятен и свеж вкус на мохитото, но с една плодова основа от динята. Резултатът е приятен, вкусен и разхлаждащ. Половината от листата от ментата се смачкват и добавят в каната, а другата половина се запазват за украса. Крайният резултат може по всякакъв начин да задоволи естетическите ви нужди.

 

Гимлет е класически коктейл с джин (или с водка, за предпочитане, не и с двете, ако не искате да се натряскате много стабилно), който е приятно кисел и силно освежаващ. В неговия по-летен вариант може да добавим обаче още малко вкус и аромат, които да засилят това усещане за свежест. Продуктите – джин, сок от лайм, сода, малко захарен сироп и стрък розмарин или босилек. Комбинацията от киселината на лайма и специфичния аромат на краставицата и на босилека/розмарина придобиват интересен и леко екзотичен елемент на коктейла.

Има и специални джинове с вкус на краставица, които допълнително да застъпят нейното усещане и да му придадат повече плътност.


.
Facebook

 

За хората, които не искат да пият алкохол в жегите предлагаме безалкохолни коктейли. Номер пет - Безалкохолно Малиново Мохито. Нужни са шепа пресни малини, мента, супена лъжица гренадин, сок от лайм, газирана вода и 2 супени лъжици кафява захар. Всичко се намачква. Малините са изключително полезни зa кожата и спомагат за загубата на килограми, тъй като не съдържат голямо количество плодова захар и калории. Те увеличават имунитета и са един от най-силните антиоксиданти.

 

Номер шест - Пъпешова бомба. Необходими продукти – пъпеш, портокалов сок, малко сол, малко кафява захар и парче пресен джинджифил. Джинджифилът подсилва организма и ни прави по-устойчиви към различни видове заболявания. Джинджифиловият корен подобрява всички когнитивни функции и спомага за поддържането на добра памет.

 

И, разбира се, кой би могъл да мине без бира в жегите? Ако искате да се разхладите и да покупонясвате с компанията си някъде под жаркото слънце, това е перфектният коктейл за целта. Всички ще се зарадват на нестандартното питие, което сте забъркали. А купонът ще се оживи и ще остави у всички страхотни спомени. Затова последното ни предложение е Рошава забава. Сол по ръба на чашата, две супени лъжици текила, малко сок от лайм, лед и бира.

 

Наздраве!

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2863 |19.10.2022 Спипаха 24-годишен с коктейл от наркотици зад волана . 0| 2956 |10.08.2022 Вкусотии: Лято в чиния с аромат на печени чушки . 0| 3410 |01.08.2022 Райски газ се продава като капсули за сметана с вкус и аромат . 0| 3391 |23.03.2022 Хвърлиха коктейл ”Молотов” по стените на Кремъл

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads