Реклама / Ads
52| 5451 |02.11.2011 НОВИНИ

Р. Плевнелиев: Борисов е мъжкар, при него послушковци не виреят

.
Росен Плевнелиев
Новоизбраният президент разказа лични факти: не съм се прераждал често; два пъти се е променял живота ми на път; не искам да задавам дневния ред на децата си; политиците са длъжни да дават шанс на държавата да си свърши работата.
 

Към момента вече ме пазят по доста сериозен начин, ще се появи една будка, камери, ще намерим решение, обяви по БТВ новоизбраният президент Росен Плевнелиев по повод информацията в пресата, че той няма да живее в Бояна. Живеем в 21 в., има комуникация и ще спазваме правилата по интелигентен начин, в "Резиденшъл парк" има достатъчно сигурност. Не искам да затворя децата си зад 4 стени, те имат прекрасно детство, защо да ги разхождам по митинги, обясни Плевнелиев. Не искам плюсове от това, те са малки, искам да се формират като добри хора; имам притеснения, че лесното може да им се отрази зле, а не искам. Не съм удрял децата си, не искам да го правя; не искам и да задавам дневния им ред, искам сами да си намерят пътя, защото съзнателният избор е в основата на успеха, продължи той.

Първото нещо, което направих, когато направихме фирма с моя приятел, продавах по левче хороскопи, направени от компютър. Хора, които бъркат живота си, по-често се прераждат, каза той и добави, че неговите прераждания не били много.

Приемам демократичния избор на българите, а този беше демократичен и не беше манипулиран, въпреки някои неуредици.

Два пъти ми се промени живота на път, разказа новоизбраният президент. Първият път бил, когато от Франкфурт до Мюнхен трябвало да вземе решение за бъдещето си и да работи в България, изоставяйки подредения си живот в Германия.

За мен е важно аз какво мога да направя за институцията, обясни Плевнелиев.

Страх ме е, че лидерите на български политически партии вдигат шум, говорят за мутри, не стискат ръката на опонента си. толкова ли е трудно, попита Плевнелиев. Не е добре да яхваме един чисто криминален случай и да даваме такива примери, за да ни възприемат навън. Политиците са длъжни да дават шанс на държавата да си свърши работата.

Борисов е мъжкар, при него послушковци не виреят, коментира Плевнелиев. Партията носи голямата отговорност, продължи той.

Българските семейства и фирми сега зависят от кредити; затова ни трябва стабилност, първият сигнал за нестабилност веднага ни вдига лихвите. Европа може да потъне за следващото десетилетие; трябва ни общоевропейска солидарност и отговорност, каза той и каза, че ако е президент в ситуация, в която Гърция се отмята от поетите си ангажименти, би се обадил веднага на гръцкия президент, за да го призове да изпълнят обещаното в името на европейската солидарност. България има страхотен шанс, ако остане стабилна, да се развива, убеден е Плевнелиев.

Истина е, че може да се направи много повече от гледна точка на корупцията. За мен електронното правителство е начин за борене на корупцията, поставям го като тотален приоритет. То ще помогне и при гласуването, всичко ще е на светло, гражданите няма да ходят да чукат за всяка услуга при бюрократите. Трябва да има политическа воля да се накара администрацията да работи по нов начин, смята новоизбраният президент.

Ще давам ордени само на тези, които могат да бъдат примери за следващото управление; няма да ги отнемам, освен ако орден не е даден на някого, който е криминално проявен по закон, но не искам по никакъв начин да се връщаме назад в миналото.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 5406 |01.11.2011 Станишев: Не приемам Борисов и Цветанов да ме учат на демокрация . 81| 5762 |01.11.2011 Първанов застана зад БАН, Борисов отсече - имат си закон . 19| 9504 |31.10.2011 Попова черпи; Борисов: "Много тънко!" . 16| 8101 |31.10.2011 Анализатори: Борисов държи цялата власт формално, но не реално

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads