Реклама / Ads
6| 4757 |18.12.2015 НОВИНИ

Плевнелиев: Голямата бг-криза - ниското доверие към политиците и институциите

.
Росен Плевнелиев
Най-голямата криза в държавата е ниското доверие на гражданите към политиците и институциите. Това каза президентът Роен Плевнелиев в предаването „Панорама” по БНТ.
 
„Не бива да бъде подценявана политическата криза, която виждате, че се развива след като народните избранници гласуваха промените в Конституцията. Иска ми се да поговорим за най-голямата криза в България – кризата на ниско доверие на гражданите към институциите и политиците”.

„Много трудно можем да вървим напред като няма доверието на суверена. Когато доверието на гражданите е ниско към институциите и политиката, тогава всяка една оставка и проблем изглежда като криза”, допълни той.

„Важно е да знаем, че не оставката на един или друг министър, или едно или друго правителство е голямата криза в държавата – тя е ниското доверие на гражданите."Как се решава то? Когато народните избранници стоят зад това, което са подписали и зад обещанията, които са дали”, коментира Плевнелиев.

„Виждате какво се случва, въпреки това кризите могат да бъдат решавани с отговорно и честно поведение в сътрудничество между всички и с ясната заявка, че една криза може да ни направи по-силни”, добави Росен Плевнелиев.

От мен не бива да очаквате правешко снишаване, докато бурята отмине. Не бива да се очаква снишаване, докато началниците се разберат. Държавният глава трябва да има позиция, макар и тя да не се харесва на някои хора.

Държавният глава уточни, че позицията му срещу Русия е принципна и тя не е насочена срещу Русия на Достоевски и Чайковски. "Аз съм срещу това ръководство на Русия, което създава възможност за дестабилизация и сериозни конфликти на континента", каза още Плевнелиев.

В отговор на въпрос, той не посочи Русия като източник на атаките срещу сайта на ЦИК и други институции по време на местните избори, но призова политиците да се запознаят с докладите на службите по случая. "Атаките бяха не само най-големите на Балканите, но и насочени срещу демокрацията. Държавата трябва да извади своите изводи от случилото се. Не изключвам един от следващите съвети по национална сигурност да е за киберсигурността. Кибератаките са остриетата на бъдещите атаки срещу сигурността", каза още Росен Плевнелиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4276 |17.12.2015 Плевнелиев: Конституционните промени не са достатъчни . 9| 4442 |14.12.2015 Плевнелиев: С Гърция разменяме по 1 милион туристи . 8| 4067 |12.12.2015 Плевнелиев: И прокуратурата трябва да се реформира . 1| 4600 |11.12.2015 Плевнелиев: Със София Тех Парк България е по пътя на иновациите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads