Реклама / Ads
9| 5074 |25.04.2013 НОВИНИ

Плевнелиев: Не очаквайте да давам оценка за един или друг лидер

.
Работа на прокуратурата е да разбере дали има доказателства за подслушванията. Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев по повод изнесената от бившия министър на земеделието Мирослав Найденов информация за подслушване.
 

На въпрос трябва ли Цветан Цветанов да подаде оставка от всички постове, които заема, държавният глава заяви: „Не може да очаквате от един президент да дава оценки за работата на един или друг политически лидер. Работа на прокуратурата е да разбере дали има доказателства за подслушванията”.


По отношение на споменатата от Мирослав Найденов среща между него и президента, Плевнелиев потвърди, че е имало такава среща. „Имах срещи и с всички други министри от правителството на ГЕРБ. За мен беше важно да разбера нещата от всеки един от тях. Имах срещи с Мирослав Найденов, Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Диана Ковачева и с много други министри. За мен беше важно да знам какви са текущите проблеми пред министерствата, за да може служебното правителство да започне на ясно с тези проблеми. Това е добра практика, която трябва да прави всеки един преди да създаде каквото и да е правителство”, коментира президентът. 


На въпрос дали е вярно, че по време на срещата с Найденов телефонът на президента е бил извън стаята, Плевнелиев заяви, че срещите му с всички министри са били на четири очи. „Когато имам среща, аз винаги си оставям телефона при моята секретарка, защото съм учтив човек”, допълни той. „Като президент хората очакват от мен да си вдигам телефона , но когато съм на среща, не очаквате от мен аз винаги да съм на телефона. Аз имам десетки срещи всеки ден с министри, посланици, държавници. Много често моят телефон е при моята секретарка”, каза още Росен Плевнелиев. 
 
Това, че Европа следи внимателно ситуацията в България, е добре. Това, че Държавният департамент на САЩ също посочва практиките за незаконно подслушване като проблем, е добре за България. Най-важно е самите ние в България да решаваме проблемите си. За да бъде решен един проблем, обаче, той трябва да бъде поставен с цялата си острота на масата и в дневния ред на институциите. Това се случи вече и сега на ход е прокуратурата, а след това на ход ще бъдат депутатите от 42-ото Народно събрание. Те трябва веднъж за винаги да променят Закона за специалните разузнавателни средства, така че да се поучим от лошото и да надградим доброто”, коментира държавният глава. 

На въпрос дали е притеснен от подслушване Росен Плевнелиев заяви, че няма как да бъде притеснен, защото той винаги е настоявал за прозрачност. „Това, обаче не означава, че не съм притеснен за спазването на гражданските права на милиони българи, което обаче е задача на прокуратурата. Служебното правителство създаде всички предпоставки прокуратурата да си свърши работата максимално добре”, коментира държавният глава. „Като министър аз съм говорил само важни за държавата неща, защото моята амбиция беше да започнем хиляди проекти, които и днес се виждат”, каза още Плевнелиев.  
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5135 |17.04.2013 Икономическият министър: Очаквайте включване за персонални промени скоро . 9| 4578 |10.04.2013 760 000 лв. даваме за изборите в чужбина . 18| 5757 |25.03.2013 Янев към Плевнелиев: Не си слагайте на сърце проблемите на Донев и Прокопиев . 100| 6100 |22.03.2013 Проф. Константинов: Подавам оставка и гласувам против Тройната коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads