Реклама / Ads
161| 8539 |24.08.2011 НОВИНИ

Р. Плевнелиев: Сега е моментът да станем Долна Саксония!

.
Росен Плевнелиев
С кризата вече влизаме в друг филм. Администрацията не е перфектна, не е научена да работи със срокове и графици, но отнякъде трябва да се започне; не обещаваме чудеса за 800 дни, а се ангажираме с конкретни приоритет, обяви министърът.
 

Дълбоко вярвам в принципа "Бързай бавно", вярвам, че някои държави след кризата трябва да паднат бързо, за да се възстановят. Оттук нататък важно е да има грижа и растеж, обяви в съвместното предаване на БНТ и Дарик радио министърът на регионалното развитие и благоустройството Р. Плевнелиев, който получи като подарък червенобуза костенурка. Момчетата му щели да я кръстят. Той се притеснявал за това дали децата му ще продължат да ходят боси по тревата; щял да се бори категорично личният му живот да си остане негов.

Ние не обещаваме чудеса за 800 дни, а се ангажираме с конкретни приоритети и сме смели да ги облечем в конкретни срокове. Обещахме 3 магистрали, работим по 6, едната е готова, а "Тракия" и "Марица" се строят по цялото им протежение, каза още Плевнелиев. На южната дъга сега се изгражда магазин, който радва хората от целия свят. Инвеститорите се зарадвали, че Плевнелиев им е дал срок и график за приключване на южната дъга и така ги е спечелил. Така се печелят инвеститори, подчерта той.

Администрацията не е перфектна, не е научена да работи със срокове и графици, но отнякъде трябва да се започне; трябва да стане промяната, трябва да си повярваме и в България сега е моментът. Ако си повярваме, ще станем остров на стабилност. Не трябва да си бутаме къщичката, дори и да е панелка, посъветва Плевнелиев. Няма лесни решения, но в света на глобална нестабилност, трябва сами да се дърпаме напред, каза той.

В глобалния свят България се беше самоизолирала; това се отнася и до туризма, и до БДЖ, която трябва да стане модерна компания. Мечтая си хората да се качат на влака, да седнат на компютъра си и за 3 часа да стигнат от София до Бургас, както и по магистралата, каза Плевнелиев и даде за пример германската провинция Долна Саксония. Той пожела всяко правителство да се ангажира със срокове, както прави настоящето. Ще бъде феноменално, ако успеем да завършим Тракия до Петолъчката до 30 юни 2012 година. Дори и да не спазим един срок със седмица-две, не е драма, но когато не го спазим с 40 г., това е жестока драма, заключи Плевнелиев.

САЩ бяха буквално пред фалит; Китай и Бразилия се забавят, Гърция е пример за това как едно поколение е раздавало пари, без да ги изкара, а следващото ще ги плаща; светът е в съвсем друг филм. Ние трябва да знаем, че важните думички са растеж, стабилност и устойчивост. Светът пред следващите 10 г. ще трябва да разчисти неустойчивостта; строителството у нас запази качествените хора; инвестициите се увеличиха в инфраструктура, но при строужа на високите сгради драмата е голяма. Главбулгарстрой строи новата Сметна палата в Прищина, напр., защото се преориентира и печели строежи на външни пазари.

Посланието на А. Семов за уволнение на премиера не е коректно, той се бори за президент, не може да уволнява премиер, коментира още министърът по повод билбордовете, които постави РЗС.

Аз съм екипен играч, констатитра Плевнелиев. 4-ти септември ще е хубав неделен ден за гражданите, за медиите ще е интересен, каза той, но не пожела да коментира хипотези предварително. Не може да обобщавате, че съм кандидат-президент, защото от първия ден говоря по един и същи начин.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5715 |17.08.2011 Плевнелиев: Декларират заведение 70 квадрата, а то е 600 . 7| 4749 |26.06.2011 Плевнелиев: За 2 г. ще обновим 3100 км пътища . 7| 6228 |05.05.2011 Р. Плевнелиев: АЕЦ „Белене” - прозрачна! . 5| 5190 |16.04.2011 Р. Плевнелиев: Качествена инфраструктура се изгражда бавно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads