Реклама / Ads
23| 5407 |21.06.2014 НОВИНИ

Плевнелиев: Ще бъдем солидарни с Варна, Добрич и Велико Търново

.
Източник: Булфото
“Когато бъдат описани всички щети от комисиите, занимаващи се с това, и пристигнат до мен, тогава ще решим колко пари да отпуснем на бедстващите. Ще бъдем солидарни с Варна, Добрич и Велико Търново”.
 

Това каза президентът Росен Плевнелиев, който е на оглед в засегнатия варненски квартал „Аспарухово”. „Благодаря на всички българи доброволци за справяне с щетите от пороя. Още веднъж казвам, че ще направя всичко възможно хората да бъдат подпомогнати“, заяви Плевнелиев. „Към момента няма необходимост от свикване на Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) заради наводненията в страната“, каза още държавният глава.

„Бях на заседанието на Областния кризисен щаб, чух внимателно всички и участвах в самото заседание. Виждам по-добра координация, желание на институциите да набележат спешни краткосрочни и дългосрочни мерки. Чух всеки и казах , че и аз като държавен глава, съм част от Кризисния щаб. Днес на област и град Варна, на Добрич и Велико Търново ще кажа, че за мен са важни две големи неща: институциите да могат да си вършат работата – и не Кризисен щаб по национална сигурност в София, а институции близо до хората тук – в Аспарухово, Добрич, Велико Търново и където е необходимо”, подчерта президентът.

„За мен е важно институциите да имат добър диалог, да имат добра координация, да знаят какво правят час по час, ден по ден и преди всичко да бъдат полезни на хората. Моят анализ е, че когато хората са разколебани, тъй като има различни послания от институциите, няма как да кажем, че всичко е било наред”, отговори Плевнелиев на въпроси на журналисти, адекватно ли са действали институциите в нощта на бедствието. „Същевременно аз искам да видя подобрение, искам да видя институции, които са ефективни, които са открити, които се отчитат ежедневно на гражданите и които решават техните проблеми”, каза още Росен Плевнелиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5812 |16.06.2014 Плевнелиев: Предсрочни избори - от 21 септември до 12 октомври . 20| 4896 |05.06.2014 Плевнелиев: България ще вдигне разходите си за отбрана . 47| 4957 |23.05.2014 Плевнелиев: ЕС се нуждае от допълнителна доза доверие . 37| 5004 |12.05.2014 Плевнелиев: Референдумите в Донецк и Луганск са дело на сепаратисти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads