Реклама / Ads
67| 6556 |22.05.2013 НОВИНИ

Плевнелиев: Ще разкажа в ЕС какво се случва в България

.
Президентът Росен Плевнелиев Източник: Булфото
Вярвам, че много скоро ще имаме правителство, заяви президентът Росен Плевнелиев пред български журналисти в Брюксел, където държавният глава участва в заседание на Европейския съвет.
 

"Утре всички партии в новото Народно събрание ще бъдат мои гости, очакваме новини бързо, скоростно и преди всичко, най-важното е и аз съм убеден, че ще се носи отговорност оттук нататък, включително политическа и експертна, за България. Очаквам утре интересни дебати", каза Плевнелиев в отговор на въпрос за сроковете на съставяне на новия Министерски съвет, предаде БТА. "Ще разкажа на много от нашите приятели и партньори в ЕС какво се случва в България", каза президентът и добави: "Убеден съм, че българските политици ще вземат своите мъдри и отговорни решения".

По повод темите на днешното заседание на европейските държавни и правителствени ръководители президентът посочи, че се е подготвил доста амбициозно. Темите (енергетика и данъци - бел. ред.) са стратегически важни за България, коментира той.

Енергетиката не беше само въпрос на национална сигурност, но имахме и протести съвсем наскоро по тази тема, отбеляза Плевнелиев. "Днес ще взимаме важни решения - енергетиката в нейните три нови приоритета. Много съм доволен, че Европейската комисия застава плътно зад тях и ще приемем много амбициозни планове", допълни той.

Президентът отбеляза, че се предвижда до края на 2014 година европейският енергиен пазар да бъде интегриран, до 2015-та да бъде завършен и свързан, като и най-изолираните да станат част от него. "Най-най-най-изолирана от изолираните е България", коментира Плевнелиев. По неговите думи това означава, че до 2015 година всякакви възможни енергийни връзки, уеднаквяване на правилата, общи борси за продажба и покупка на енергия, даване на свободата на енергийния пазар, новите либерализационни пакети - всичко това трябва да стане факт.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5709 |19.05.2013 Йордан Соколов: Ще се окаже, че няма никакво престъпление с бюлетините . 12| 4905 |16.05.2013 Плевнелиев: Не съм съгласен, че имаме патова ситуация . 36| 5808 |15.05.2013 Плевнелиев: Няма основание да се касират изборите . 22| 4852 |08.05.2013 Цветанов: Няма от какво да се притеснявате, когато гласувате по съвест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads