Реклама / Ads
1| 2718 |27.07.2024 НОВИНИ

Почина и момичето, пострадало в Елин Пелин, двама още в неизвестност

.
Елин Пелин
Почина и младата жена, която пострада много сериозно при взривовете край гара Елин Пелин в четвъртък, съобщиха от Пирогов.  20-годишната жена беше транспортирана в университетската болница в изключително тежко състояние. 
 

Въпреки всички усилия, които са положили екипите, тази нощ тя е починала. Ръководството на болницата поднася съболезнования на

 

Все още сеа в неизвестност двама души, които са били вътре в складовете. Единият е синът на собственика на фирмата.

 

Пътят град Елин Пелин – село Гара Елин Пелин ще остане затворен и днес, съобщиха от общинската администрация.

 

Бедственото положение в град Елин Пелин, както и в селата Нови хан и Гара Елин Пелин остава в сила до влизането на екипите на пожарната и сапьорите на мястото на инцидента в склада за фойерверки. Според указания на МВР това може да се случи 24 часа след последния взрив, обясниха още от общинската администрация.

 

Ситуацията в община Елин Пелин е овладяна, като бе отменена частичната евакуация на село Гара Елин Пелин, докладваха институциите в рамките на днешния ден.

 

Днес електричеството в района би трябвало да е възстановено. Няма регистрирани превишения на средночасовите норми за серен диоксид, азотен диоксид и озон в село Гара Елин Пелин, съобщиха вчера от министерството на околната среда и водите. Няма превишения и на осемчасовата норма за въглероден диоксид, показват данните на мобилната лаборатория. Данните на атмосферния въздух след пожара в склада за фойерверки се получават на всеки кръгъл час, допълват от ведомството. От РЗИ-София област съобщиха, че няма риск за здравето на хората в района на взривовете. Вчера зам.-председателят на Национално движение "Екогласност" Петър Пенчев обаче заяви скептицизъм пред БНР, тъй като при висока температура, каквато е имало в складовете, се отделят диоксини и фурани - химически съединения, които са силно канцерогенни, но които мобилната станция не измерва.

 

С разследването на възникналите взривове и пожар край Елин Пелин се зае Софийската окръжна прокуратура. Екип на Националната следствена служба има готовност да започне оглед, незабавно след като приключат действията на служителите от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", и няма опасност от нови взривове. Експерти коментираха, че вероятно става въпрос за човешка грешка.


 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2445 |27.07.2024 Топла събота, температури между 28° и 33° . 3| 3273 |27.07.2024 Нов инцидент между руски и самолети на НАТО над Черно море . 2| 2539 |26.07.2024 Нетаняху гостува на Тръмп в имението му във Флорида . 7| 4596 |27.07.2024 Впечатляваща церемония по откриването на Олимпийските игри в Париж! Проследете я във видео и снимки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads