Реклама / Ads
15| 5238 |25.12.2012 НОВИНИ

Почти 2 млрд. лева ще се влеят в строителния бизнес през 2013-та

.
Лиляна Павлова
Удвояване на ръста в строителния бранш спрямо тази година, нови временни и постоянни работни места в сектора, очаква министър Павлова през 2013 г.
 

Почти два милиарда лева ще се влеят в кръвоносната система на българския строителен бизнес през следващата година, съобщава за БТА в интервю министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Средствата са по линия на оперативна програма "Регионално развитие", по проекти, финансирани от Световната банка и от държавния бюджет.
 

Софиянци продължават да са най-активни в желанието да обновят домовете си с европейски средства и само жителите на Смолян са им конкуренция по интерес. С пари от оперативната програма ще може да се подобри енергийната ефективност на около 200 блока, а вече са подадени 140 заявления от цялата страна.

 

Не е отпаднала идеята за създаването на гаранционен фонд в подкрепа на социално-слабите българи, които нямат пари за саниране. На този етап искаме да напреднем с одобрението на бюджетите на тези, които вече са подали заявления и да видим процента на хората, които изобщо не биха могли да платят съфинансирането за обновяването на жилищата, за да се прецени кой да е инструментът, с който да ги подкрепим, каза министър Павлова. За следващия програмен период ще можем да разчитаме на около 200 млн. лв. по новата оперативна програма за обновяване на жилищата, отбеляза тя.
 

Дали ще ни трябват още десет нови язовира, за да няма режим на вода, ще стане известно в края на януари, когато ще са готови първите анализи, част от мастер-плановете във водния сектор. Със сигурност обаче догодина започва строителството на два нови язовира и пречиствателни станции за питейна вода към тях.
 

От проучвания със съседите ни догодина ще стане ясно дали ще си ходим още по-лесно на гости с румънците по два нови моста. Строителството им според министър Павлова трябва да стане чрез публично-частно партньорство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7038 |24.12.2012 Над 347 000 лева събра дотук Българската Коледа . 64| 6685 |21.12.2012 Съдът пусна Алексей Петров под гаранция от 10 хиляди лева . 9| 10275 |21.12.2012 Чалгаджийката Марая по 1000 лева на сеанс при Хамстера? . 5| 6099 |19.12.2012 НАП събра 4 млрд. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads