Реклама / Ads
30| 5875 |17.11.2020 НОВИНИ

Почти всеки втори тестван - с COVID-19. Новите случаи - 3 519 /следете тук всичко по темата/

.
3 519 новозаразени с коронавирус са били регистрирани за изминалото денонощие. Резултатите са при направени 7 934 PCR теста. В процентно съотношение 44% от изследваните са били положителни. Висок е и броят на починалите за последните 24 часа. Битката с инфекцията са загубили 152-ма души.
 

Още една психологическа граница прехвърлихме в страната от началото на епидемията. У нас са регистрирани общо 101 770 случая на COVID-19. Активните случаи към днешна дата са 69 171.

 

Най-много са новорегистрираните случаи в София, Благоевград, Бургас, Варна, Кюстендил и Шумен.

 

Общият брой на жертвите също не е малък. Те наброяват 2 282.

През денонощието 942-ма души са се преборили с вируса. От началото на епидемията те са 30 317.

 

Котелска болница с COVID легла, но без лекари

 

Поредно свидетелство за задъхващата се здравна система идва от Котел. Специализираната болница за рехабилитация е с обособена COVID зона, но липсват медици.

 

След заповедта на здравния министър лечебното заведение е разкрило 11 легла за заразени с коронавирус, но болницата изпитва затруднения с човешкия ресурс - лекари просто няма. За кадрови проблем съобщават множество лечебни заведения в цялата страна.

 

По думите на управителя д-р Цветан Влахов необходима е и апаратура – за кислород, за вливане и т.н. Служителите в болницата, които са четирима лекари и четири медицински сестри, са отказали да работят с COVID болни, информират от bTV.

 

По данни на Областния кризисен щаб към момента заразените с COVID-19 в Котел са 43-ма. Според местните медицински експерти обстановката в общината не е тревожна – имало е локални огнища, които са затихнали.

 

Заради случаи на COVID-19 временно затвори клиника в Плевен

 

Затвориха за дезинфекция клиника в Плевен. Причината - случаи на заразени с коронавирус пациенти и персонал.

 

Става дума за Клиниката по хематология към болница “Д-р Георги Странски”.

Нуждаещите се от лечение болни с COVID-19 са настанени във вътрешните отделения на другите клиники, увери Момчил Цветков, говорител на университетската болница, цитиран от БНР.

 

Не достигат и лаборанти за работа във фургона за тестване за COVID-19 пред лечебното заведение.

 

“Фургонът продължава да работи, но сме пратили писма до ДКЦ-тата в Плевен с молба за помощ да ни предоставят лаборанти, които да могат да работят на фургона, за да работи той качествено и по цял ден. Той работи, но ние едвам издържаме, тъй като лаборантите ни след няколко дни усилена работа показаха положителни проби за COVID“, каза още Момчил Цветков.

 

Близо 30 случая на COVID-19 сред персонала на Спешния център в Благоевград

 

24 души от персонала в Спешния център в Благоевград са заразени с коронавирус. Сред случаите на COVID-19 в центъра е и неговият директор.

 

Заразени са общо трима лекари, четирима фелдшери, осем сестри и деветима шофьори. От тях само двама са на домашно лечение, останалите са хоспитализирани.

 

През днешния ден са планувани PCR тестове за още трима души от персонала на Спешния център, информират от БНТ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4026 |16.11.2020 Американска ваксина срещу COVID-19 показва почти 95% ефективност . 9| 5454 |11.11.2020 Майк Помпео: Има плавен преход към втори мандат на Доналд Тръмп . 4| 4221 |10.11.2020 ”Правосъдие за всеки” с пореден протест утре. Мотото е „Съдебна реформа сега!” . 28| 5298 |08.11.2020 Вежди Рашидов: Хората без маска по митингите убиват всеки ден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads