Реклама / Ads
17| 6198 |16.03.2012 НОВИНИ

Подчинени на Трайков провалили форума в Катар

.
Николай Младенов
Форумът в Катар е трябвало предварително да бъде организиран, но това не се е случило. Вината за това има Агенцията за малък и среден бизнес, контролирана от икономическото министерство, която е допуснала много грешки и пропуски при организацията му. Това заяви от ефира на ТВ7 външният министър Николай Младенов.
 

 

Въпреки това, според него срещата е минала добре.

 

След гафовете, които се случиха, външно министерство пое нещата в свои ръце. Направихме, каквото можахме. Туширахме липсващата организация от българска страна, посочи Младенов.

 

По думите му вече са подписани много изгодни споразумения, а след няколко месеца ще има двустранна бизнес среща на българска територия. Привлякохме специалисти в инфраструктурата, за инвестиции от 100 милиона евро, подчерта министърът.

Младенов подчерта, че държавата помага по всички начини на български компании не само да привличат инвестиции в нашата страна, а все повече българската страна се ориентира към експорт, както става.

Каквото и да се пише сега, българското общество ще разбере какво сме постигнали и кои проекти имат полза от нашата среща. За да имаме успех в България, трябва да бъдем системни. Много български компании се срещнаха с катарския бизнес. Но за да ни приемат на сериозно, трябва да сме максимално упорити, трябва да сме неуморни. Ние нямаше да можем да убедим катарската страна в категоричните си намерения, ако се осланяхме на половинчатата организация на двустранния форум. Той беше много важен, коментира министър Младенов.

Младенов не смята, че неуспешния старт на форума в Катар е причината за оставката Трайков, но вероятно и тя има някакво отношение към решението му.

Най-вероятно мястото му ще бъде заето от Делян Добрев, в който министър-председателят има големи надежди.

Ние имаме нужда от това България да има добри пазари в чужбина. Случващото се в арабския свят има значение. Ние трябва да се включим точно сега, защото малко по-късно може да е късно. Арабският свят сега се променя и ако ние се забавим, всичко ще бъде договорено, подчерта външният министър.

Младенов увери, че ще има бизнес експо с катарско присъствие в България, но този път няма да допуснат някой да се меси. Неговата организация ще бъде поета изцяло от външно министерство, за да няма повече подобни гафове, категоричен бе Николай Младенов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 80| 5732 |15.03.2012 Ст. Константинов и Тр. Трайков си отиват . 58| 6131 |09.03.2012 Трайков изненадан, че ГОРУБСО има загуби . 6| 4836 |11.02.2012 Трайков инспектира „Кричим” и „Въча” . 28| 6059 |10.02.2012 Тр. Трайков: Не е лесно, но се водим винаги от български интерес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads