Реклама / Ads
19| 5130 |28.08.2013 НОВИНИ

Подписаха окончателно за "Доверие"

.
Компанията United Capital PLC съобщи, че е подписала окончателно споразумение с Vienna Insurance Group за придобиване на 92.58% от най-големия български пенсионен фонд "Доверие".
 

Предстои документите да бъдат представени за одобрение в Комисията за финансов надзор.

От КФН съобщиха пред БНР, че още не са получили документите за сделката. „Комисията очаква австрийската компания да изпрати официално цялата изискуема информация, а след това ще направи анализ, който да гарантира почтеността на бъдещия собственик на "Доверие". Ще се проверяват също финансовото състояние на фирмата и произхода на средствата, с които ще се придобие участието в капитала на пенсионно осигурителното дружество", казват от финансовия регулатор.

„Финансирането на сделката, както се изисква от регулаторните органи в България и Великобритания, ще бъде осигурено от акционерите на United Capital PLC", се казва в съобщението от United Capital.

Компанията уверява, че ще запази сегашния изпълнителен директор на "Доверие" Даниела Петкова, която заедно с останалите членове на ръководството подаде оставка.

"Бизнес приемствеността е от съществено значение", каза Сергей Мастюгин, основен инвеститор в United Capital PLC. Компанията ще следва същите принципи за етичен и социално ориентиран бизнес, прилагани за всички техни дейности, и са убедени, че това ще се осъществява и в Доверие. "При придобиване на нови активи един от ключовите фактори за успех е да се запази съществуващият на място екип - т.е. хората които познават същността на бизнеса, както и да се увеличат иновативните умения и опитът на кадрите от другите дружества на групата, за да се достигнат нови висоти", допълва Мастюгин.

"United Capital PLC напълно осъзнава отговорността, която поема към българския народ и клиентите на "Доверие", и се ангажира разумно и ефективно да управлява компанията в съответствие с принципите за социална отговорност и съгласно със законите на Република България и Европейския съюз", се казва още в съобщението на фонда.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4640 |12.08.2013 10 хил. се подписаха срещу Муса Палев . 12| 5212 |12.07.2013 Окончателно: Шулева е невинна . 13| 5268 |11.07.2013 Окончателно: Волен няма да отговаря за етиката . 7| 6221 |09.05.2013 БСП и ПП „Солидарност” подписаха споразумение за сътрудничество

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads