Реклама / Ads
0| 3040 |03.09.2022 НОВИНИ

Поетът Бойко Ламбовски за изборите: Страх ме е, че ще се повтори сценарият от последните години

.
Бойко Ламбовски
От едната страна са ми очакванията, от другата – страховете. Страховете са, че ще се повтори сценарият, на който бяхме свидетели през последната година и половина, очакванията - че може би нашите политически формации са поумнели и ще го демонстрират по време на предстоящата кампания. Това заяви поетът Бойко Ламбовски.
 

„Прословутите червени линии не се базират толкова върху принципи, колкото върху неприязън между политическите ръководства на тези партии. Това според мен е вредно и ще изиграе лоша шега, ако се продължи в този дух“, посочи той пред БНР.


„Когато обявяваш предварително, че си против и в никакъв случай няма да търсиш взаимоотношения с някои партии, всъщност не атакуваш директно тези лидери, а в главите на обикновения избирател звучи, че в никакъв случай няма да потърсиш мост към избирателя им“, обясни той.


Според него ще спечелят тези политически сили, които си оставят възможност за по-широки маневри. Ламбовски е на мнение, че обикновеният избирател не се задълбочава в политическите програми, които „играят с няколко основни постулата“ - геополитическа ориентация, възможности за лавиране с данъците.


„Един от моите страхове е, че репутацията на нашата политическа класа е на ниско ниво в момента и хората са по някакъв начин обезверени в представителството на техните интереси на високо политическо равнище… Загубата на вяра в политическото представителство е в известна степен отражение на загубата на вяра, че можем да се справим добре с проблемите си, разчитайки на нашите собствени сили“, смята поетът.


Палитрата за избор е достатъчно широка на настоящия вот, убеден е той. Ламбовски апелира „в бъдещо коалиционно правителство, по възможност да бъде избегнато това парцелиране на партиен принцип, защото то също руши държавността“, каза още Ламбовски.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2722 |02.09.2022 Бойко Рашков изрази амбиция за продължаване на битката с корупцията . 0| 2827 |31.08.2022 Даниел Смилов: Част от радетелите за съдебна реформа се оказаха готови да я бойкотират . 0| 3614 |30.08.2022 Бойко Рашков се оплакал за чистките в МВР на Радев и Донев, но не получил отговор . 0| 2842 |29.08.2022 Следовател Бойко Атанасов се кандидатира за европейски прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads