Реклама / Ads
1| 2690 |04.05.2023 НОВИНИ

Покана от името на г-жа Елена Йончева, евродепутат, за Конференция ”Форум за прогресивни леви решения”

.
От името на г-жа Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и демократите в Европейския парламент (ЕП), Ви каним да присъствате на конференция ”Форум за прогресивни леви решения”. Дискусията е по инициатива на Делегацията на българските социалисти в ЕП:
 

"В днешния труден момент партиите имитират диалог в невъзможност да посочат накъде да върви България. Ние от Делегацията на българските социалисти в ЕП вярваме, че именно левите политики ще дадат шанс на страната да прекрачи напред. Затова, на 12 май 2023 г., от 10.00 часа организираме „Форум за прогресивни леви решения". Елате в Sofia Event Center, Мол „Парадайс", бул. „Черни връх" No 100, ет. 3 да поговорим, да поспорим и да дадем предложения за управлението на държавата. Входът е свободен.

Ситуацията, в която се намира България иска своите леви решения. Лявото не е и никога не е било само пенсии и заплати. То е солидарност, решителност и действие. Знаем го, защото европейската социалдемокрация днес има своя социален отпечатък върху политиките на ЕС, настоява Зеленият преход да е честен и справедлив, и дава шанс на всеки. Не стана без борба. Напротив. И вече е ясно, че левите са прави, а десните грешат. Това трябва да се случи и в България. Подобна промяна в мисленето е трудна, но възможна и в някои случаи – много спешна. Дали ще бъде лесно? Не. Но определено си заслужава да опитаме."

 

Г-жа Елена Йончева ще говори за правилата, които ще бъдат включени в Европейския акт за свободата на медиите, който в момента се обсъжда в Брюксел. ЕС избра да приеме регламент - задължителен за всички държави членки, включително България. Елена Йончева е съдокладчик по текстовете от името на социалистите и демократите. Правилата би трябвало да помогнат да се възстанови доверието в журналистиката и да се създадат условия за работа на медиите, за да бъдат те независими, плуралистични и свободни.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2686 |04.05.2023 ГЕРБ към ДПС: Отговорността трябва да е споделена, така че заедно да вземаме решения за България . 0| 2606 |03.05.2023 Българският художник Греди Асса с изложба в Европейския парламент по покана на Цветелина Пенкова и посланик Бончев . 1| 3082 |30.04.2023 Страните от Г-7 решиха да рискуват с изкуствения интелект, намекнаха, че има и други във вселената . 2| 2602 |30.04.2023 Без синя и зелена зона за празничните дни в столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads