Реклама / Ads
23| 4453 |16.07.2024 НОВИНИ

Politico: Вицето на Тръмп означава катастрофа за Европа и Украйна

.
Източник: личен архив
Преизбирането на Тръмп поставя Европа в паника. Тревогите идват от това, че САЩ ще спрат помощта за Украйна, пише Politico. Днес Тръмп поясни, че е избрал Джей Ди Ванс за свой вицепрезидент.
 

39-годишният сенатор от Охайо е един от най-изолационистките членове на Републиканската партия. Той категорично се противопоставя на използването на повече средства за подпомагане на Украйна и разкритикува това, което според него е прекомерната зависимост на Европа от Съединените щати, когато става дума за военни инвестиции.

 

Един високопоставен служител на ЕС, на когото беше предоставена анонимност, за да говори откровено по въпроса, каза в интервю в понеделник, че назначаването на Ванс е „катастрофа“ за Украйна – и оттам за Европейския съюз, който подкрепи Киев, докато се защитава срещу руската агресия.





Ванс изигра централна роля в усилията за отхвърляне на законопроекта за помощта за Украйна по-рано тази година в Сената, и въпреки че това усилие се провали, той излезе пред репортери с думите: „Успяхме да покажем доста ясно на Европа и останалата част от света, че Америка не може да пише празни чекове за неопределено време".

 

Освен това над европейските умове тежат протекционистките импулси на Ванс, които биха могли да попречат на търговските отношения на Европа със Съединените щати. Сенаторът от Охайо е пламенен защитник на американското производство и се застъпва за мита върху вноса. 





„Ние просто нямаме производствен капацитет, за да поддържаме сухопътна война в Източна Европа за неопределено време. И мисля, че е задължение на лидерите да формулират това за населението си“, каза Ванс.

 

„Колко дълго се очаква да продължи това? Колко се очаква да струва? И което е важно, как всъщност трябва да произвеждаме оръжията, необходими за подкрепа на украинците?"

 

При първото си появяване на международната конференция на високо ниво през февруари Ванс пропусна среща между президента Володимир Зеленски и външния министър Дмитро Кулеба и двупартийната група сенатори в периферията на срещата.

 

„Не мислех, че ще науча нещо ново“, каза той пред POLITICO.

 

Превод и редакция ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2287 |16.07.2024 Преизбирането на Тръмп е заплаха за икономиката на еврозоната . 0| 3840 |16.07.2024 Проблем на банка ДСК, потребителите в очакване /обновена/ . 0| 2184 |16.07.2024 Бивш шеф на НАТО: Трябва да се противопоставим на смъртоносния квартет - Китай, Иран, КНДР и Русия . 1| 2355 |16.07.2024 КЗК образува открито производство срещу СO заради проекта за Мемориала пред НДК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads