Реклама / Ads
0| 4131 |16.06.2022 НОВИНИ

Политика в стил ”Фурнаджийска лопата”: Депутат от ”Възраждане” даде за пример ДПС

.
“Докато нямам опрян пистолет в главата, няма да се ваксинирам”. Това са думи на депутат от “Възраждане”, който днес внезапно похвали ДПС и заяви, че това е формация, от която всички ние можем да се учим. Изглежда политическата шизофрения или по-скоро политическа идеология в стил “Фурнаджийска лопата” са присъщи на формация като “Възраждане”...
 

Главен герой във въпросния сюжет се оказа Николай Дренчев от партията на Костадин Костадинов, който в коментар под публикация във Facebook похвали формацията на Мустафа Карадайъ.

 

Това обаче е интересен развой. Причината - от “Възраждане” съвсем неотдавна бяха твърдо против ДПС, а от Движението също много много не харесваха “Възраждане”. 


.

Спомняме си подобни цинични политически прегръдки. Изглежда Народното събрание има способността или да поквари някого до неузнаваемост, или… просто да свали маските му. Така например върли противници като Веселин Марешки и Валери Симеонов не само се помириха, въпреки особено острите думи, които са си разменяли неведнъж от парламентарната трибуна, а опитаха да сформират и “Черноморски фронт” по време на изборите миналата година. 

 

Но да се върнем на ДПС и “Възраждане”. 

 

Оказа се, че формацията на Костадин Костадинов не само няма чак толкова против ДПС, въпреки “евроатлантическата ориентация” на формацията, която е в разрез с философията на “Възраждане”, например. Даже напротив - Николай Дренчев от редиците на Костадинов ги представя като формация, от която “всеки може да се учи”. 

 

Какви са причините за тази рязка смяна на курса и в името на какво - всеки сам може да си прецени.

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3192 |14.06.2022 ГЕРБ внася вот на недоверие заради „провала на правителството в икономическата политика“ . 0| 3843 |13.06.2022 Хиновски: Очаквах разцепване в ИТН. Николов не водеше разумна енергийна политика . 0| 3783 |13.06.2022 Д. Аврамов: За пръв път в българската политика лидер признава, че „някакви хора се карат за пари“ . 0| 4366 |13.06.2022 Радан Кънев: Аргументът на Трифонов е фалшив, а използването му е позорно! Това е чалгата в политиката!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads