Реклама / Ads
64| 3984 |05.04.2023 НОВИНИ

Изборите минаха, но предизборната кампания продължава: Костадинов от “Възраждане” с първи коментар

.
Популизъм и сериозни заявки даде председателят на партия “Възраждане” Костадин Костадинов в първия си официален коментар след вота на 2 април. Формацията се нареди като трета политическа сила в новия парламент, но вместо сериозни заявки за законодателна дейност, Костадинов предпочете да продължи с предизборната си кампания и да се зарече - ще работи усилено, за да може “Възраждане” да стане първа политическа сила, защото ще подкрепи кабинет единствено със свой собствен мандат.
 

Изявлението на Костадинов мина обичайно в нападки към политическата класа и елит, който според него е свързан със САЩ. Дори предложи да не преговаря директно с партиите, а с американския посланик, защото “нямало смисъл” да се говори с “посредници”. 

 

Костадинов си позволи да каже и друго - че няма разлика дали ще има редовно, или служебно правителство. Това е интересен сигнал към президента Румен Радев, чието служебно правителство управлява вече достатъчно дълго време. Анализатори вече посочиха, че “Има такъв народ” ще са говорителите на държавния глава в НС, които системно ще рушат парламентаризма. Оказва се, че такива сигнали може би идват и от партията на Костадин Костадинов. 

 

А иначе - лидерът на “Възраждане” изказа задоволството си от изместването на ДПС като трета политическа сила. Партията на Костадинов изпревари формацията на Мустафа Карадайъ като според анализатори това се дължи на грешна сметка в ДПС при преливането на гласове към ИТН. Лидерът на “Възраждане” заяви, че ДПС са получили много гласове от чужбина, но официално спадът им е налице. Костадинов е категоричен, че в Турция няма изборен процес, а “изборна порнография” и хората в Турция не трябва да имат право на глас. 

 

Според Костадинов обаче победата на “Възраждане” означава, че българският народ вече ще има български народни представители - 37 на брой. 

 

“Това обаче нас не ни устройва и ще продължим да се борим за първа политическа сила. Няма да правим компромиси с принципите си. Основната ни цел е да върнем доверието на българите в България, обяснява ни се, че сме малък народ, че не можем, че нищо не можем да променим. Включително сега и в момента. Ще успеем, защото имаме кауза. Отсреща има грантове. Имаме сърце и душа, а отсреща има американското посолство и нареждания. Процесът е необратим. В България започва тиха електорална революция и тя се разширява. Ще победим”, каза още Костадинов.

 

Лидерът на "Възраждане" не скри интереса си към поредни избори.

 

"Най-хубавото нещо на изборите е, когато са по-чести, защото дисциплинират избраниците, показват на избирателите, че от тях зависи всичко и защото не позволяват на политиците да се самозабравят”, категоричен е председателят на "Възраждане”.

 

По думите му политическата криза дава възможности за преосноваване на българските държава и политическа система.

 

"Не се влияем от пропагандни клишета и не могат да ни уплашат репресивни натиски на властта и апаратния режим", каза още Костадинов.

 

"Към настоящия момент като че ли българските граждани не успяха да разрешат политическата криза. Не, че е невъзможно да има правителство. Напротив. Има даже три варианта за правителство. Единият от тях, след вчерашното изявление на ПП, че няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ, стана малко вероятен. Той е всъщност най-логичният, защото двете основни евро-атлантически формации могат съвсем спокойно да създадат едно правителство с мандати, които надхвърлят 130. Има втори вариант обаче, който обединява ПП-ДБ, БСП и ИТН. Има и трети вариант на правителство – ГЕРБ, ДПС, ИТН и БСП”, допълни още лидерът на "Възраждане”.

 

По думите му обаче в третия вариант проблем би била заканата на БСП да не управлява в коалиция с ГЕРБ.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3655 |04.04.2023 Кои са шампионите по лични гласове на изборите? . 14| 6975 |04.04.2023 Лена Бориславова с първи думи след изборите . 8| 3500 |03.04.2023 Слави Трифонов проговори след изборите /видео/ . 4| 2949 |03.04.2023 ”Левицата” определи представянето си на изборите като незадоволително

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads