Реклама / Ads
3| 2251 |14.07.2024 НОВИНИ

"Насилието няма място в цивилизования свят": Първи реакции на родните политици за нападението над Тръмп

.
Източник: Getty Images
ГЕРБ и „Възраждане” реагираха на опита за покушение срещу кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп.
 

„Осъждам остро опита за покушение над Доналд Тръмп и му желая бързо възстановяване. Насилието няма място в цивилизования и демократичен свят. Всички трябва да си дадем ясна сметка, че езикът на омразата само разделя обществата ни. В България езикът на омразата между политиците става все по-остър и видим. Разделението между хората е опасно и отдавана предупреждавам, че това няма да доведе до нищо добро. Ето защо още веднъж заявяваме, че разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания без език на омразата”. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в социалната мрежа Facebook.

 

От „Възраждане” също изразиха подкрепа за простреляния бивш стопанин на Белия дом. „Изразяваме пълната си подкрепа за Доналд Тръмп, пожелаваме му бързо възстановяване и победа на изборите наесен”, отбелязват от партията на Костадин Костадинов. Лидерът на партията също публикува в своя Facebook профил, че подкрепя кандидата на републиканците.





"Възраждане" осъжда политическото насилие във всичките му форми. Напомняме, че основната вина за вълната от насилие е на либерално-глобалисткия елит, прокарващ чрез своите медийни канали постоянна реч на омразата. Фактът, че проамериканските партии в България не осъдиха покушението срещу Фицо и сега мълчат за атентата срещу Тръмп, е показателен", посочват още от партията на Костадинов.

 

"Демокрацията е възможност за избор, а не отстрел на противника", заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в изявление, изпратено до медиите.

 

"Огромна тревога буди ескалацията на политическото противопоставяне и грубото посегателство срещу живота на световен политически лидер, какъвто е кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп. Всички трябва да се обединят в търсенето на диалог, приемане на различията и блокиране на езика на омразата", посочва още Пеевски.





"Категорично осъждам опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Насилието и омразата заплашват демократичния процес и са неприемливи." Това написа държавният глава Румен Радев в профила си в "Х".

 

Президентът пожела бързо възстановяване на президента Тръмп, както и на ранените при инцидента. "Изразявам съболезнования на народа на САЩ за невинната жертва", коментира още Радев.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2229 |14.07.2024 Испания и Англия се изправят в тежка битка за купата на Евро 2024 тази вечер . 10| 2473 |14.07.2024 Стана ясно името на мъжа, опитал да убие Доналд Тръмп . 37| 4658 |14.07.2024 Христо Иванов: Тезата, че в миналото управление сме изпрали ГЕРБ и ДПС, се оказа невярна . 0| 2214 |14.07.2024 7 пожара бушуват в горски територии в 4 области на страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads