Реклама / Ads
9| 2917 |25.06.2024 НОВИНИ

"Възраждане" на консултации при Радев. Костадинов бързо изчерпа темата за кабинет, заговори за църквата /видео/

.
Източник: БГНЕС
Малко след 9 часа президентът Румен Радев продължи консултациите с парламентарните сили за съставяне на редовно правителство, като започна среща с представители на "Възраждане".
 

В рамките на консултациите Костадин Костадинов от "Възраждане" заяви, че иска да получи третия мандат, с който да се състави правителство с премиер - консенсусна фигура.





Костадинов бързо изчерпа темата с правителство и се захвана да говори по съвсем различни въпроси, поиска от Радев обяснение за избора на патриарх, заговори за искане за Консултативният съвет за национална сигурност и за "пълзяща украинизация" в България през избора на патриарх. Тоест - изглежда реши да си прави пиар, вместо да говори по същество.

 

Радев прецени да не отговори на това искане, а да продължи по темата на разговора - да говори за евентуално правителство.

 

"Няма заплаха", все пак отговори Радев по отношение църквата ни. "Нека оставим църквата да бъде независима. Политиците, които не могат да се справят със светските теми, нека поне не правят опит да се справят с духовните", каза Радев.

 

В 11:00 часа пък са насрочени консултации с представители на парламентарната група на "БСП за България".

 

Вчера Румен Радев разговаря с първите три парламентарно представени формации в 50-ото Народно събрание - ГЕРБ-СДС, ДПС и „Продължаваме промяната – Демократична България“. С тях той обсъди възможностите за съставяне на правителство, попита ги и дали биха подкрепили кабинет с третия мандат, ако се стигне дотам.





ГЕРБ не виждат друг вариант, освен първия мандат.

 

"Най-логично е да бъде подкрепен мандатът на победителя на тези избори", смята ДПС.

 

"Продължаваме промяната – Демократична България“ остава с непроменени приоритети и в опозиция.

 

 

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2494 |25.06.2024 Над 65 млн. евро за енергетика получава България от ЕС . 0| 2343 |25.06.2024 От пожарната са регистрирали над 1000 произшествия повече тази година . 1| 2688 |25.06.2024 Астронавт на НАСА на живо в София. Започва "Ало, Космос" 2024 . 20| 2568 |25.06.2024 Мицкоски чака правителство на Борисов, не иска да вписва българите в конституцията на РС Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads