Реклама / Ads
12| 8082 |27.05.2019 НОВИНИ

Политолог и социолог: Политическата промяна е в ход

.
Около това мнение се обединихАнтоний Гълъбов и Андрей Райчев
Политическата промяна е в ход, независимо от това, че не я виждаме през политически партии.
 

Около това мнение се обединиха политологът Антоний Гълъбов и социологът Андрей Райчев пред Нова телевизия.

 

Андрей Райчев заяви, че вторият мач - местните избори, предстоят и отговорът какво ни очаква - ще бъде даден там. Според него няма наказателен вот.  „Българите не гласуваха наказателно, което е удивителен факт. Не се прие алтернативата на Нинова и Йончева, тъй като беше прекалено агресивно, остро. Нинова беше много обрана. Борисов не беше много усмихнат, той изостави всички „губещи окопи” и каза „Прошка”, но това няма да спре промяната, това не е победа в партията”, добави той.

 

„Ако БСП се зарови в това, което уби СДС, тя ще свърши по същия начин. Ако започнат да занимават обществото със себе си, съдбата им ще бъде същата”, прогнозира социологът.  

 

„Ако погледнете, ще видите колко фрагментирана е онази част от вота, която непроизвежда мандат и реално погледнато очакването не е толкова за поява на нова политическа формация, колкото за принципна промяна, която да мобилизира по-голяма част от избирателите”, каза Антоний Гълъбов.

 

 „Важно е ГЕРБ правилно да разчетат подкрепата, която получиха. Този кредит на доверие не е индулгенция. Това е импулс за нов тип управление. Има очаквания за кадрови промени в ГЕРБ, но преди всичко за нова динамика на управлението”, каза още той.

 

„Видяхме релефа на електоралното дъно. Около една четвърт от имащите право на глас участваха на тези избори и двете най-големи политически формации мобилизираха около една четвърт от електоралните си тегла. Релефът на електоралното дъно е интерес най-малкото с това, че ни показва колко важна е позицията на негласуващите. Всъщност становището на негласуващите е определящо за следващата политическа промяна”, каза още Гълъбов.

 

Според политолога процесът на нормализация на лявото пространство е ключово важен за целия политически живот в България. „Не можем да продължаваме периодично с това някой да ни връща колко е било хубаво преди 40 години”, обясни той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4817 |27.05.2019 Политолог: Името на ГЕРБ може да бъде изчистено само от съда и прокуратурата . 0| 3764 |26.05.2019 Социолог: Преференциалният вот ще става все по-популярен . 7| 4375 |24.05.2019 Бивш министър: Политиците носят отговорност за политическата ни култура . 8| 4663 |22.05.2019 Социолог: Възможно е ВМРО и Демократична България да имат евродепутати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads