Реклама / Ads
5| 3437 |19.04.2021 НОВИНИ

Политологът Димитър Аврамов: Властта е с вирус и трябва да се постави под карантина

.
Димитър Аврамов Източник: БГНЕС
”Първият консенсус в 45-ия парламент е, че във властта има политически вирус и той трябва да бъде поставен под карантина”. Това коментира пред Българското национално радио политологът Димитър Аврамов.
 

"Политическият вирус е поставен под карантината без да има наказателна операция, без реваншизъм, без отмъщение, освен някоя изпусната дума", добави той и обясни, че в това Народно събрание няма политически синхрон между партиите и няма мнозинство за властта.

 

Според него е хубаво, че имаме плуралистичен парламент, в който се говори за политика.

 

"Това е парламентът на хората, а не група депутати на властта, която казва, че дава и прави това и онова", коментира Аврамов.

 

По думите му интересът към 45-ото Народно събрание се е увеличил не случайно, а защото:

 

"Минахме от режим на "Аз давам!" към режим на "Ние решаваме!".

 

Политологът посочи като много успешни първите назначения на кадри от "Има такъв народ".

 

"Този парламент е изправен пред едно важно предизвикателство - или да конституира мнозинство, което да създаде правителство, или да свърши законодателни реформи. Ако няма приемлив поне 6-месечен консенсус, ще отидем на нови избори, но дотогава парламентът ще свърши много важни работи", категоричен беше Аврамов.

 

Прогнозата му е, че ще има слабо, изцяло под контрола на Народното събрание правителство, което е много добре, но ще стане, ако ИТН предложат консенсусен подход за създаване на правителство и стабилни приоритети, те ще получат голяма подкрепа.

 

"Това е добре за всички избиратели, защото ще има министър-председател, който е длъжен да слуша какво му казва парламента, т.е. какво му казваме ние и какво му казват медиите. Никога повече медиите не трябва да попадат в ситуацията, в която бяха през последните 10 години - с правителство, което се държи неуважително с тях и се опитва да ги подменя", обясни политологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3287 |19.04.2021 Съдът най-после ще гледа делото за пребития от полицаи журналист Димитър Кенаров . 9| 4764 |17.04.2021 Димитър Стоянов: ГЕРБ ги тресе страхът от предстоящите президентски избори, . 1| 2996 |16.04.2021 Политологът Георги Киряков: Може да има кабинет, но с кратък мандат . 2| 3220 |15.04.2021 Политологът Милен Любенов прогнозира правителство на опозиционните сили за година, после - нови избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads