Реклама / Ads
4| 2394 |02.07.2024 НОВИНИ

Боряна Димитрова: Ще бъде мъчително гласуване на кабинета с привкус на достатъчно задкулисни неща

.
Източник: личен архив
Анализ на шансовете за редовен кабинет направиха в студиото на "Лице в лице" по Би Ти Ви социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова и политологът Димитър Аврамов. 
 

За първи път имаме ясна политическа заявка и то при връчването на мандата при президента - кой ще е премиер и какъв кабинет се предлага, каза Димитрова. Почти 3 седмици не  чухме нито една ясна политическа заявка. Единствената партия, която има ресурсите и е победителка, беше уклончива до последния момент, каза още тя. Според нея има много силно абдикиране на политици какви ангажименти имат и какво ще правят. По думите й шансовете да има кабинет са по-големи от това да нямат.







Димитър Аврамов пък обясни, че само ГЕРБ и ДПС се харесват в малцинство. Налага им се по втория начин да си осигуряват подкрепа, каза още той. Или са в режим на постоянни обвинения към тези, които не ги подкрепят. Такъв е режима на публично говорене. Аз смятам, че е добре за страната две партии, които са в режим на скачени политически централи, да поемат отговорност за правителството и да видим какво ще постигне, каза още Аврамов. И допълни, че всеки разговор за следващи избори преди да разберем дали това НС ще произведе криза, създава лош публичен имидж. Начинът ще бъде величествено грозен, със или без "Величие", каза още той.

 

Според Боряна Димитрова ще бъде мъчително гласуване на кабинета с привкус на достатъчно задкулисни неща. Очевидно е, че имаме парламентаризъм, който е "тука има - тука няма". И не знаем какво ще се появи в крайна сметка на политическия терен. Едно правителство, което след 3 години кратки хоризонти, се нуждае от подкрепа. Всеки един закон, който ще се вкарва в НС, ще се поставя същия въпрос - кой ще го подкрепи и кой ще гласува това решение, предупреди тя. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2332 |02.07.2024 Георги Свиленски: Нинова може да се кандидатира отново за председател на БСП . 5| 6087 |02.07.2024 Съдът освободи обвинения в злоупотреби общински съветник от ДПС Варна Сали Табаков . 9| 2247 |02.07.2024 Радев: Партиите да съставят кабинет и да поемат отговорност за управлението на страната . 3| 2556 |02.07.2024 КЗК отново не откри проблем в рязкото повишаване на цените на горивата през 2022 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads