Реклама / Ads
9| 2692 |15.03.2024 НОВИНИ

Политологът Марая Цветкова: Борисов прехвърли цялата отговорност на Габриел, за да не поема негативи

.
Марая Цветкова
"Със сигурност Борисов изглежда по-напрегнат отколкото трябва, ако има съществен напредък в преговорите. Може би има още няколко препъникамъка, които спират ясната преценка, че ще бъде изпълнен мандата, но тук не можем да гадаем кой знае колко. Защото виждаме, че той прехвърли цялата отговорност не на партия ГЕРБ, а на Мария Габриел. И съответно няма да поеме негативите, ако не се случи ротацията. Ще каже - "моят екип не се справи, оттук нататък поемам аз ГЕРБ", заяви политологът Марая Цветкова.
 

"По неофициални данни, изтекли в медиите, Тагарев ще запази своята позиция, Асен Василев също може би, но има брожения за останалите. И за това не можем да знаем в каква степен ще бъдат предоставени още министерски кресла на ГЕРБ и кои ще бъдат те. Тагарев се опитва да го играе независим, не зависи от партийните централи на ДБ и там също има някакви брожения. В ПП специално все още разчитат на някакъв комуникационен комсомолски план, който в ДБ отдавна е убит, защото не върши работа, когато си част от едно управление и си в реална коалиция", посочи тя.

 

 

"Това, което аз призовавам от ден 1, е да се подпише коалиционно споразумение, защото на всяка драма, била тя измислена или неизмислена, те ще имат някаква все едно пътна карта, по която да вървят и да си вършатработатат. В противен случай цялата комуникация между двете партии отива по дяволите, защото нямат един наратив, който да следват. Хората им плащат заплати, за да поемат политическа отговорност. Като имаш коалиционно споразумение скандалите трябва да бъдат туширани", смята Цветкова.


"Мария Габриел дойде неопетнена от ЕК, докато Денков бая пердах яде докато стане министър-председател", каза още политологът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2395 |15.03.2024 София ще има рекорден бюджет от над 500 млн. лв. за градския транспорт за тази година . 11| 3951 |15.03.2024 Александър Чобанов: Тагарев е трън в петата на Борисов . 0| 2401 |15.03.2024 Блинкън настоя за засилване на международното сътрудничество в борбата срещу процъфтяващия трафик на синтетична дрога . 1| 2396 |15.03.2024 WINBET не рекламира в детски издания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads