Реклама / Ads
29| 9550 |17.10.2020 АКТУАЛНО

Политологът Слави Василев: Пропастта между протестиращи и власт е огромна

.
Политологът Слави Василев
Отношението на управляващите накара част от хората на протеста да се приберат вкъщи. Пропастта е много голяма и не е дело на протестиращите, а на управляващите. Това заяви политологът Слави Василев.
 

Според него, ако президентът не излезе с предложенията си за промени в Конституцията, гражданските протести ще продължат.

 

Протестиращите са хора, които искат промяна. Точка. Това, че има няколко лица, които са успели измежду тях да излязат и да водят протеста, в никакъв случай не значи, че това е някакъв елемент на организация.... Хората просто не искат това Народно събрание, което функционира под диктата на Борисов, да прави промени“. Това обясни политологът Василев пред БНТ.

 

ДПС е едно акционерно дружество, което мисли за финансовото си бъдеще. Надявам се БСП вече да не си сътрудничи с тях, заяви още Василев.

 

Слави Василев очаква следващият парламент да бъде съвсем различен. Той е на мнение, че отхвърлените мотиви за оставката на председателя на Народното събрание показва нежелание на управляващите да се поддадат на натиска на БСП.

 

В Народното събрание няма независими народни представители, а има партийни народни представители, които слушат какво Борисов им казва, смята Василев.


Протестът има много сериозна пакетировка, протестът беше измислен да няма диалог. Това мнение изрази политическият психолог проф. Антоанета Христова, абонирана за сутрешния блок на БНТ.

 

Борисов даде шанс на протестиращите да удовлетворят исканията си, като според проф. Христова това е стил на комуникация между премиера и протестиращите. Според Антоанета Христова протестът има скрит мотив и той не е реална промяна. Това се вижда в пакетирането, недиалогичността, като и в нежеланието да се заложи на процеса на промяна на Конституцията.

 

Протестите според нея ще продължат, като са останали обаче свръхмотивираните. С наближаването на времето за редовните избори желанието за излизане на площада ще намалява. За Христова ще бъде интересно да наблюдава битките на политическия терен, а не на революционния.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 11852 |31.08.2020 Сова Харис: Партията на Слави с най-високо доверие, Мая Манолова преди ДПС и ДБ . 34| 10086 |06.08.2020 ”Маркет Линкс”: Слави Трифонов настигна ГЕРБ . 24| 14722 |01.07.2020 Илиян Василев: Изобщо защо са ни съдии. Направо Гешев казва колко да лежиш . 13| 23309 |29.06.2020 Илиян Василев: Защото няма записи за Пеевски, Доган, Цацаров и Гешев?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads