Реклама / Ads
4| 4255 |07.10.2021 НОВИНИ

Политологът Стр. Делийски: България си е почти офшорна зона, важно е откъде са парите

.
Димитър Ганев и Страхил Делийски
„Ние сме си почти офшорна зона. Темата не е толкова щекотлива за нас. По-важно е да се разкрие откъде са парите в тези офшорни зони“, заяви политологът Страхил Далийски.
 

Не виждам пряко отношение на разкритията от досиетата „Пандора“ в предизборната кампания. Едва ли това ще е препъни камък пред кандидатите. Това заяви политологът Димитър Ганев от „Тренд“ по БНТ.


„Тонът на г-н Лозан Панов срещу опонентите му за президентския пост беше конфронтационен, но това е нормално. Има концепция за предизборна кампания за всеки един от тях. Панов трябва да се покаже различен от Радев и Герджиков. По-скоро това са основните претенденти за поста“, обясни Ганев.


„Всички претенденти влизат в кампанията, говорейки на най-близките си привърженици, което е странно. Хубаво е да има инициативни комитети, защото така партиите ще се свържат с гражданското общество. Ако погледнете структурата на трите инициативни комитети, тя е сходна. Това говори, че е насочена един тип гражданска енергия“, изтъкна Страхил Делийски.


„В самата демократична общност има разделение. Основно предизвикателство за Лозан Панов е, част от демократичната общност може да подкрепят Румен Радев на първия тур. Инициативните комитети са скрити коалиции. Брандираш кандидатът, за да го направиш по-приемлив за избирателите“, подчерта Димитър Ганев.


„Става въпрос едновременно за два избора по различен начин. ГЕРБ ще имат интерес да доминират в президентските избори, но не и в парламентарните“, анализира Делийски.


„Опасно е даден кандидат, подкрепен от една партия, да казва, че не е неин кандидат. Това може да му коства дистанция между него и електората. Това разграничаване от ГЕРБ може да не даде толкова негативни резултати, заради ненависта към алтернативния кандидат. Вотът ще е заради общия враг – Румен Радев. Симпатизантите на ГЕРБ ще гласуват за проф. Анастас Герджиков, въпреки разграничаването му“, прогнозира Ганев.


Той допълни, че избирателната активност на тези избори ще е по-висока.


„Не очаквам някакви чудеса пред машините“, допълни колегата му Страхил Делийски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3309 |07.10.2021 Елена Йончева: Създаването на Европейската агенция за убежището е в интерес на България и всички държави членки на първа линия . 2| 3232 |07.10.2021 Георги Михайлов: Излизане от кризите и стабилизация на ситуацията в България - това са целите пред БСП . 23| 3175 |06.10.2021 Официално: „Демократична България“ подкрепя Лозан Панов за президент . 24| 4791 |06.10.2021 Радев от Словения: През май заварихме България неразбрана и изолирана в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads