Реклама / Ads
2| 3207 |07.10.2021 НОВИНИ

Георги Михайлов: Излизане от кризите и стабилизация на ситуацията в България - това са целите пред БСП

.
Проф. Георги Михайлов Източник: стопкадър, Bulgaria ON AIR
"БСП има една основна цел, която преследва неотломно - стабилизиране на ситуацията в България, излизане от многото кризи, към които сега се добавя и енергийна, и запазване на интересите на българските граждани." Това заяви водачът на листата на БСП в Благоевград проф. Георги Михайлов в "Денят On Air" по България On Air.
 

Проф. Михайлов припомни, че пред броени дни председателят на БСП Корнелия Нинова е предложила няколко такива мерки, които БСП ще заложи в своята програмата.

 

"Това са мерки, свързани с намаляването на цените на горивата чрез влияние върху ДДС, намаляване на цените на стоките от малката потребителна кошница, също чрез влияние върху ДДС и даване на енергийни субсидии на нуждаещи се семейства. Всички тези предложения вече се случват в различни страни в Европа," обясни той. 

 

По неговите думи желанието на БСП е да се състави редовно правителство и това го е демонстрирала още в предишния парламент с полагането на сериозни усилия като мандатоносител. 

 

"Тогава бяхме  стигнали с някои от политическите формации до заключително споразумение, което беше подписано и от тях. Но изглежда, че все още има голяма степен на незрялост у някои политици, има и интереси, които не съвпадат с тези на нацията," смята проф. Михайлов.

 

"БСП беше много последователна в своята политика в парламентарния живот и това беше оценено от всички политически сили. Нито един от ръководителите на другите политически формации не посмя да каже, че БСП не е направила всички усилия за съставянето на правителство," добави Георги Михайлов.

 

Като съвсем логичен ход доскорошният депутат от левицата обясни  подкрепата на БСП за президентската двойка Радев-Йотова, припомняйки че политическата кариера на президента Радев е инициирана от инициативен комитет с председател покойния Стефан Данаилов. 

 

"БСП направи всичко възможно Радев да спечели с огромно мнозинство предишните избори. В мандата си той се прояви като обединител срещу явления в обществото, които тревожеха цялата нация," обърна внимание проф. Михайлов.

 

"В управлението на здравната криза бяха допуснати много грешки от тези, които я управляваха до идването на служебното правителство. Виждам в момента, че независимо от някои пропуски, атмосферата в лечебните заведения и като цяло е в степени по-спокойна," коментира Георги Михайлов.

 

Като един от тези пропуски той посочи липсата на сериозна национална информационна кампания за ваксините.  "Информационната кампания не е да се покаже някой по телевизията и да поговори мъдро, нито да се пуснат няколко клипчета. Ако отворите държавните информационни агенции на страните от Централна и Западна Европа, ще видите една целенасочената политика, която държавите водят чрез националните си медии," посочи проф. Михайлов. 

 

"Остава нерешен и проблемът с отклоняването встрани на личните лекари от решаването на проблема с Covid-19. Това е една много сериозна мрежа от лекари в страната, които са най-близо до гражданите и  трябваше да бъде намерен начин те да бъдат включени," каза още Георги Михайлов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6445 |07.10.2021 Кристалина Георгиева заяви, че била подведена от адвокатската кантора „Уилмър Хейл“ . 4| 3167 |06.10.2021 Кристалина Георгиева се изправя на разпит пред МВФ . 5| 3964 |05.10.2021 Първа публична изява на Кристалина Георгиева след „китайския скандал“ . 5| 3765 |03.10.2021 Адв. Емил Георгиев: Рано е да се говори с партиите за подкрепа за Панов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads